open-navfaktor-logo
search
Odjeci derbija
Osim u svom stilu: Umjetnički dojam možemo objesiti mačku o rep
Treba igrače i ambijent više potencirati od sudija. Ambijent je bio fin, kazao je Osim
21.07.2019. u 01:30
get url
text

Fudbaleri Željezničara nisu uspjeli savladati Borac u jednom od dva derbija 1. kola BHT Premijer lige BiH.

Banjaulučani su se branili i odbranili. Bunker izabranika Branislava Krunića je izdržao, a njegovi izbranici imali su i nekoliko prilika da iz kontri ugroze gol Plavih.

Ipak, mreže su mirovale, a bodom mogu biti zadovoljniji gosti.

- Ne možemo biti zadovoljni, jer smo utakmicu imali pod kontrolom, izuzev nekoliko sporadičnih Borčevih napada. Cijeli meč smo imali loptu i kružili okolo. Imali smo kontrolu nad utakmicom, nismo stvorili prevelik broj šansi u odnosu na toliku kontrolu, ali smo ih stvorili dovoljno da postignemo gol. U trenutku kad smo imali najveći pritisak, 15 minuta prije kraja, kada su se igrači Borca grčevito branili, imali smo peh da dobijemo crveni karton, koji je vjerovatno opravdan. Onda ne znaš šta da radiš, jer je protivnik na koljenima, ali ti imaš igrača manje. Nije bio naš dan, ali ako ovakvu kontrolu budemo imali u sljedećim utakmicama, kada se protivnik ne bude branio na ovakav način, to bi trebalo biti bolje - ocijenio je Osim na presici.

- Ne možemo biti nezadovoljni pristupom, niti većinom drugih stvari, ali fudbal se igra za golove. Umjetnički dojam možemo objesiti mačku o rep - kazao je Osim u svom stilu odmah nakon utakmice za Moju TV.

Strateg Želje nije želio komentarisati suđenje.

- Utakmica je bila korektna jedino je bilo nekoliko taktičkih faulova u situacijama kada su bile kontranapadi. Ne bih pričao o sudiji, više su drugi akteri zaslužili o njima da se priča i tako treba biti. Igrači Borca su se borili u ligi ispod, te su prvu utakmicu apsolvirali na adekvatan način i ja im na tome čestitam. Mi smo igrali koliko smo mogli, neki nisu pokazali kvalitet da to riješe u našu korist, no ne bih nikoga izdvajao individualno. Treba igrače i ambijent više potencirati od sudija. Ambijent je bio fin - naglasio je Osim.

S druge strane Krunić je mogao biti zadovoljan.

- Željo je bio kvalitetan protivnik, koji je kontrolisao igru. Mi smo došli da se odbranimo i da iz kontri i polukontri postignemo gol. Uspjeli smo se odbraniti, nismo postigli gol, ali zadovoljan sam jer sam na Grbavici uzeo bod protiv kvalitetnog Željezničara kojeg vodi jedan vrhunski stručnjak. Želim im puno sreće u nastavku sezone - rekao je Krunić.

Željo će u narednom kolu gostovati kod Mladosti u Doboju kod Kaknja, dok Borac dočekuje Zvijezdu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.