open-navfaktor-logo
search
Željo pred Mladost
Osim usporedio Mbappea i svog psa, Veselinović Plave nazvao pehovima
Željezničar u dosadašnjim međusobnim susretima u gostima protiv Mladosti nikada nije zabilježio pobjedu
26.07.2019. u 14:38
get url
text

I pred utakmicu protiv banjalučkog Borca Amar Osim, šef stručnog štaba FK Željezničar, dosta je govorio o ekipi Mladosti, s kojom Plavi igraju sutra u Doboju kod Kaknja od 17.30 sati.

Strateg tima s Grbavice tada se nešto više referisao na fudbalere koje su napustili Mladost, aludirajući na njihov kvalitet, a među kojima je, pored Anđušića i Guzine, i novi fudbaler Želje Petar Bojo. Upravo na Boju Osim neće moći računati jer je u zvaničnom debiju za najtrofejniji bh. klub zaradio isključenje, što jasno govori da će promjena u sastavu biti.

- U odnosu na prošlu utakmici promijeniti ćemo najmanje dvjicu igrača, jer ne igraju Bogičević i Bojo. Ermin Zec ima problemčića, koji nisu do kraja razjašnjeni. Malo je do sada igrao. Mi smo sretni kada on igra. Sipović se vraća, a ima nekoliko igrača koji mogu zamijeniti Boju. Ne mora značiti da ćemo igrati na isti način, tako da ne znam ko će ga zamijeniti - rekao je Osim.

Najtrofejniji stručnjak kada je riječ o domaćim takmičenjima osvrnuo se i na fizičku pripremnu svojih izabranika.

- Nekada smo mogli igrati 90 minuta, ali to je nekad bilo. Ne znam hoćemo li moći to napraviti od ove ekipe. Zaboravite da će naše ekipe biti spremne kao ekipe iz Evrope. Stvar je u materijalu. Veselinović naprimjer nikada neće moći englesku Premier ligu igrati. Ne može trčati dovoljno i slično. Neće ga niko platiti što je lijep i što ima lijepe zube. Igrači koji se toliko plaćaju su zvijeri. Naprimjer, Mbappe je brži od mog psa - kazao je trener Željezničara uz zanimljivo poređenje.

O sutrašnjem protivniku govorio je i Mladen Veselinović, fudbaler koji je glasovima novinara proglašen za najboljeg pojedinca na premijernoj utakmici nove sezone.

- Mladost je sigurno kvalitetna ekipa. Ne mogu obećati da ću preuzeti odgovornost da postignem pogodak. Mogu obećati raditi za ekipu. Pokušat ću da dam sve što najbolje znam. Trebali smo i mogli da riješimo utakmicu protiv Borca. Imali smo prilika. Da smo mi bili na mjestu Borca, neke stvari bi ušle u gol. Mi smo pehovi. Ne razmišljam o mogućoj nervozi koja bi se mogla uvući u slučaju kiksa protiv Mladosti - naglasio je Veselinović.

Prijenos utakmice Mladost - Željezničar realizirat će MojaTV, a zanimljivo da Plavi nikada nisu slavili u gostima protiv sutrašnjeg rivala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.