Parlament BiH

Osmanović: Borenović nije u pravu, podržali smo izmjene Poslovnika

Objavljeno: 14.11.2019. u 12:53

Svaka inicijativa koja će voditi ka deblokadi Parlamenta ima našu podršku, naveo je Osmanović

Adil Osmanović

FOTO: Arhiv

Šef kluba zastupnika SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH Adil Osmanović reagirao je na izjavu zastupnika PDP-a Branislava Borenovića, koji je kazao da SDA zajedno sa SNSD-om i HDZ-om nije potpisala inicijativu PDP-a i SDS-a za izmjene Poslovnika Zastupničkog doma, s ciljem deblokade Parlamenta.

-Bilo bi dobro da gospodin Borenović, prije nego što izađe u javnost provjeri neke činjenice. SDA je otvoreno podržala inicijativu PDP-a i SDS-a za izmjene Poslovnika Zastupničkog doma koje bi omogućile deblokadu rada Parlamenta. Jedini razlog tome što je nismo dosad potpisali je što nam nije ni dostavljen pisani prijedlog. A zašto je drugima dostavljena, a nama nije, iako smo je javno podržali, to je pitanje za gospodina Borenovića. Svaka inicijativa koja će voditi ka deblokadi Parlamenta ima našu podršku - naveo je Osmanović, saopćila je SDA.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije