Vijeće ministara

Osmanović: Podržat ćemo kandidata koji bude poštovao Ustav, zakone i simbole BiH

Objavljeno: 11.01.2019. u 17:51 Autor: A. Ša.

Rad Zastupničkog doma i imenovanje predsjedvajućeg Vijeća ministara ne treba dovoditi u istu ravan, poručio Osmanović

Ne treba u istu ravan dovoditi rad zakonodavnih organa, tačnije Zastupničkog doma Parlamenta BiH i imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara, poručio je šef Kluba zastupnika SDA u državnom Parlamentu Adil Osmanović.

Ovaj komentar je dao nakon izjave šefa Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Staše Košarca, koji je kazao kako ovaj dom ne bi trebao imenovati članove stalnih komisija dok Predsjedništvo BiH ne imenuje novog predsjedavajućeg Zastupničkog doma. Košarac je također najavio da će SNSD tražiti odgađanje naredne sjednice Zastupničkog doma, koja je zakazana za 17. januar, sve dok Predsjedništvo ne imenuje novog predsjedavajućeg Vijeća ministara.

 - Što se tiče izjave Staše Košarca o izboru članova stalnih komisija Zastupničkog doma sa imenovanjem predsjedavajućeg Vijeća, to dvoje nikako ne treba dovoditi u istu ravan. Cijenim da je ovo nastavak implementacije izbornih rezultata, nakon što smo imenovali rukovodstvo Zastupničkog doma PSBiH. Nama predstoji da imenujemo i članove stalnih komisija. Što se tiče imenovanja predsjedavajućeg Vijeća ministara, stav SDA je potpuno jasan. Očekujemo da potencijalni kandidat uradi program i da vidimo da li je on zaista spreman da podrži bazne stvari kada je u pitanju BiH, a to je poštovanje Ustava, zakona i simbola države BiH. U to spada i poštovanje odluka Ustavnog suda BiH i na takav način se možemo dalje kretati. Nećemo, naravno, praviti bilo kakva osporavanja i otezanja. Dok to ne vidimo, bit će, svakako, razgovora i diskusija – kazao je Osmanović.

On je istakao kako će Klub SDA, u okviru priprema za zakazanu sjedniu, imenovati kandidtate iz redova ove stranke, koji bi trebali biti imenovani u stalna radna tijela Zastupničkog doma.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije