Nakon što je poslije 15-minutne pauze, nastavljena sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, Damir Mašić iz SDP-a je kazao da se ne smije blokirati rad ovog doma, dok je Mladen Bošković, šef Kluba HDZ-a, kazao da ni oni nisu za blokadu. 

- Ne bih želio da se ponavljam. Smatram  da bi bila katastrofalna poruka da se prekine sjednica i stavi u blokadu i jedini dom koji ima kontinuitet rada da dođe u blokadu. Razlozi koje je naveo kolega Mladen Bošković mogu se svesti pod "nako" . Ne vidimo niti jedan razlog da se zaustavi i blokira rad ovog doma, meni ovo smrdi na osovinu "Dodik - Čović". Nemojte da pravimo cirkus od ovog doma. Prepreka za imenovanje rukovodstva doma nije opozicija, već vi. Ovo što ste naveli kao razlog je politikanstvo. I borit ćemo se protiv ovoga i u Parlamentu i van parlamenta - rekao je Mašić.

Mladen Bošković je replicirao.

-  Odbacujemo bilo kakvu pomisao kada je u pitanju zaustavljanje rada i bilo kakvu blokadu Zastupničkog doma, a dokaz će uslijediti kada to bude htjela parlamentarna većina. Nismo se okupili da blokiramo i bilo šta zaustavimo. Odbacujemo sve što je kolega Mašić rekao - govori Bošković.

Za riječ se javio i Mirsad Zaimović iz SDA, te replicirao Mašiću.

- Mi ukoliko ne imenujemo novo parlamentarno rukovodstvo, tražit ćemo da se nastavi rad Zastupničkog doma. Konačan dogovor će se desiti vrlo brzo. Ne želimo blokadu Parlamenta, to ćemo dokazati, niti blokirati raspravu o nekoj životnoj temi. Kolega Karajbić dobro radi, ali treba izabrati rukovodstvo. Ne vjerujem da treba više obrazlagati i neće doći do blokade Zastupničkog doma FBiH. Vidjet ćemo se za 15-ak dana i vidjeti ko želi ili ne želi funkcionisanje ovog parlamenta - poručio je Zaimović.

Sabina Ćudić iz Naše stranke je rekla da sjednica treba da se nastavi i da ne treba ništa odgađati.

- Odgađanje sjednice je brutalno izazivanje parlamentarne krize i treba da povučete besmisao koji ste predložili - rekla je Ćudić apelirajući na HDZ i SDA. 

Na te riječi joj je replicirao Zaimović 

- Ona, (Ćudić) je sklona teškim i krupnim riječima i cijela javnost to zna i tako priča radi kamera. Ovo je još jedan dokaz političkog bezobrazluka Sabine Ćudić - rekao je Zaimović.