Banja Luka

Oštre osude uništavanja Stanivukovićevog auta: "Opomena sa potpisom mafije"

Objavljeno: 12.02.2019. u 11:17 Autor: B. S.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je istakao da je napad "opomena sa potpisom mafije", te poručio da ova stranka čvrsto stoji iza Stanivukovića i svih njegovih aktivnosti

FOTO: Faktor

Poslanici PDP-a i SDS-a u Narodnoj skupštini RS danas su najoštrije osudili uništavanje automobila ispred kuće poslanika PDP-a Draška Stanivukovića.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je istakao da je napad "opomena sa potpisom mafije", te poručio da ova stranka čvrsto stoji iza Stanivukovića i svih njegovih aktivnosti, te pozvao sve
sigurnosne strukture da hitno riješe ovaj slučaj.

- Ovo je gnusan atak na mladog čovjeka koji razmišlja svojom glavom. Ovo je očigledno opomena sa mafijaškim potpisom, jer kako drugačije nazvati vandalski čin gdje je tokom noći uništeno vozilo Stanivukovića sa potpisom koji je karakterističan mafijaškim filmovima – kazao je Borenović.

Šef poslaničkog Kluba PDP-a Perica Bundalo je kazao da je ovo vandalski čin, te da je to jasna poruka da narodni posalnici "ne treba i ne smiju da razmišljaju svojom glavom i ukazuju na probleme koji opterećuju društvo".

- Izričito zahtijevamo od MUP-a RS da otkriju počinioce ovog vandalskog čina, a ako to brzo ne urade, otvaramo problem sa nesagledivim posljedicama – kazao je Bundalo.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović je ocijenio da je ovaj događaj "poruka svim građanima da nisu bezbjedni i da mafija vlada državom".

- Tražimo od MUP-a RS da u roku 48 sati privede napadače, a prije svega nalogodavce, jer su napadači nebitni i sigurno se radi o nekim sitnim prestupnicima koji su za to dobili novac, a u protivnom treba istrajati na smjeni ministra Dragana Lukača, jer sjetite se samo nerasvijetljenog napada na novinara Vladimira Kovačevića i drugo. Jasno je da je ova država zarobljena od mafije – istakao je Vukanović.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije