Stanje na putevima

Suhi i mjestimično vlažni kolovozi: Oprez zbog poledice, odrona i sanacionih radova

Objavljeno: 15.03.2019. u 08:27

U Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

Na dionicama preko prijevoja, na mostovima i prilazima tunelima, zbog niske jutarnje temperature, mogući su nailasci na poledicu. Na brojnim dionicama učestali su odroni, tako da se savjetuje opreznija vožnja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila, može doći do dužih zadržavanja na toj dionici.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu M-16 Banja Luka - Crna Rijeka u mjestu Dabrac, gdje su u toku radovi na sanaciji odrona.

Danas počinju sanacioni radovi na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac - Domaljevac, zbog čega će vozila na mjestu izvođenja radova saobraćati usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta GP Brčko - Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi - Dvor.

S obzirom na dane vikenda očekuje se pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prijelazima, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije