open-navfaktor-logo
search
Istraga
Osumnjičeni za podvođenje štićenica banjalučkog doma pušteni na slobodu
Osim njih dvojice, nakon ispitivanja, pušteni su i osumnjičeni Mirko Salamić, Medina Kapo, Ljubiša Bajičić i Stefan Adamović, također uhapšeni u akciji "Klub"
05.06.2019. u 09:37
get url
text

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka donio je danas odluku da se Marinko Marjanović i Dragan Jelača, uhapšeni u akciji "Klub" puste i u nastavku krivičnog postupka branit će se sa slobode.

Njih dvojica se sumnjiče da su od 2017. do početka 2019. godine podvodili štićenice banjalučkog Doma za djecu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" drugim osobama za vršenje seksualnih usluga.

Osim njih dvojice, nakon ispitivanja, pušteni su i osumnjičeni Mirko Salamić, Medina Kapo, Ljubiša Bajičić i Stefan Adamović, također uhapšeni u akciji "Klub".

Za preostale osumnjičene Srđana Boškova (36), Leu Dokmanić ( 19), Naila Kapu (20) i Amera Isakovića (20), svi iz Banje Luke, tužilac je uputio danas prijedlog banjalučkom Okružnom sudu da im odredi jednomjesečni pritvor.

Pritvor je predložen zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, te omogućavanje uživanja opojnih droga.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih i postojanja osnovane bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, saopćeno je iz Tužilaštva.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.