Pripadnici Treće PU jučer su od policajaca Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), preuzeli  Hasana H. (1977) iz Sarajeva, za kojim je raspisana potraga od Uprave policije  MUP-a KS zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti i teška tjelesna povreda. 

On je prije pet dana u ulici Grbavička, općina Novo Sarajevo, iz vatrenog oružja nanio teške tjelesne povrede Kenanu H. (38) iz Sarajeva.

Pucnjava se dogodila u četvrtak oko 13.35, a ranjeni Kenan H. je tom prilikom zadobio teže povrede, tačnije prostrelnu ranu desne natkoljenice i koljena.

Osumnjičeni se nakon pucnjave vozilom udaljio u nepoznatom pravcu i bio je u bijegu sve dok nije odlučio da se preda pripadnicima SIPA-e.

- Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajeva. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem - saopćio je MUP KS.