Sud u Holandiji

Otac kažnjen zatvorskom kaznom zato što je kćerki obrijao glavu

Objavljeno: 14.11.2019. u 17:00

Otac je kćerki dao "domaći zadatak" da piše poglavlje iz Biblije. Mislio je da je to važno za njen razvoj. Kada je otkrio da je to uradila pogrešno, obrijao joj je glavu

Sud u Holandiji je kaznio oca zatvorskom kaznom zato što je naćelavo ošišao 9-godišnju kćerku.

Kako navode holandski mediji, 31-godišnji otac je obrijao glavu svoje kćerke nakon što je pogriješila dok je pisala odlomke iz Biblije.

Otac je kćerki dao "domaći zadatak" da piše poglavlje iz Biblije. Mislio je da je to važno za njen razvoj. Kada je otkrio da je to uradila pogrešno, obrijao joj je glavu.

Sud je na kraju muškarca kaznio s 38 dana zatvora i društveno korisnim radom zbog zlostavljanja djeteta. Osim toga, kćerki mora platiti 1.750 eura odštete.

Sudija je istakao da osuđeni Antoni L., dok bude radio za cjelu zajednicu, treba dobro "razmisliti o svojim odgojnim metodama", dodajući da je ovo "stvarno nevjerovatan i sramotan postupak".

Državni tužitelj je također optužio muškarca da je fizički napao svoju kćer.

Otac je kazao kako nije želio nauditi kćerki nego da je namjeravao da pomogne u njenom kulturnom i vjerskom odgoju.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije