open-navfaktor-logo
search
Potraga u Beogradu
Otac nestalog Mateja: Policija je pronašla taksistu, znamo šta mu je rekao
"Nisam bio za opciju da ide. On je govorio: "Tata, Beograd je super". Otišao je i sad smo tu gdje jesmo. Kao da sam imao neki predosećaj".  
05.01.2022. u 12:34
get url
text

Ovim riječima počinje intervju za Jutarnji list otac Mateja Periša, za kojim se već danima traga u glavnom gradu Srbije, nakon što je nestao u noći sa 30. na 31. decembar.

- Ja još vjerujem da je Matej živ i sve dok me neko ne uvjeri u suprotno, tako ću se i ponašati. Iako, što vrijeme više prolazi, umanjuje mi taj osjećaj da je još živ i da je tu negdje. Stalno provjeravam je li njegov mobilni uključen ili ne. Moj sin je bio samostalan, nije bio pušač, imao je isprogramiran život. Došao je u Beograd proslaviti s društvom Novu godinu i sad smo tu gdje smo. Bio je dobar momak. Oprostite, govorim u prošlosti - kazao je, prenosi Blic.

Razgovor za Jutarnji je započet u utorak koju minutu poslije 19 sati, pola sata nakon što je došao iz policije, pa su posljednje informacije koje je dobio od istražitelja da su našli taksistu kojeg je Matej zaustavio i da, kako je rekao za pomenuti list, "znaju šta je rekao Mateju".

- Policija je obavila razgovor s njim i tu nema ništa sporno. - Je li slobodno? - pitao je taksistu. Prethodno je uhvatio kvaku zadnjih vrata, ali kako su stakla bila zatamnjena, nije vidio da ima putnike. Potom se nagnuo i kad se uvjerio da su pozadi putnici, taksista mu je odgovorio: "Zauzet sam, imam vožnju" - prepričava Nenad Periš.

Podsjetimo, taksista na snimku koji je javnost vidjela jedan je od dva ključna svjedoka koji su posljednji razgovarali sa Splićaninom samo nekoliko minuta prije nestanka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.