open-navfaktor-logo
search
Drama u Bihaću
Otac pištoljem rastjerao narkomansko sijelo, kćerku pretukao
Uviđajnim radnjama utvrđeno je da su se djevojka i dva mladića drogirali u kući prije nego što je došao njen otac, koji je zapucao iz pištolja, nakon čega je kćerku izudarao
04.10.2018. u 13:39
get url
text

Policija Unsko-sanskog kantona intervenirala je u noći sa utorka na srijedu, nakon što im je prijavljeno da je u kući u Bihaću došlo do pucnjave i fizičkog sukoba.

Policijskoj stanici u Bihaću, oko dva sata sata poslije ponoći obratio se 21-godišnji T. A., koji je kazao da se nalazio u kući koju koristi  Kenan Đ., (21), zajedno sa 19- godišnjom B. N.  kada je u kuću upao njen otac B. N. (57) i iz pištolja ispalio dva hica.

- Na lice mjesta upućena je policijska patrola, gdje ispred kuće zatiče prijavitelja T. A., dok je unutar kuće zatečena B. N. sa vidnim povredama u predjelu glave koje joj je nanio njen otac B. N., dok se  Đ. K. nakon pucnjave udaljio u nepoznatom pravcu. Uviđajnim radnjama utvrđeno je da su se lica B. N., T.  A. i Đ. K. nalazili u kući gdje su konzumirali opojnu drugu prije nego što je došao u kuću B. N., te ispalio hice iz vatrenog oružja, nakon čega je nanio lakše tjelesne povrede svojoj kćerki, a pištolj odbacio u susjedno dvorište - saopćila je glasnogovornica MUP-a USK Snežana Galić.

Policija je potom pronašla i uhapsila Kenana Đ., a tokom istrage došlo se do saznanja da on u kući koju koristi posjeduje veću količinu narkotičkih sredstava.

- Po naredbi suda izvršen je i pretres prostorija koje koristi Đ. K. te je prilikom pretresa pronađena i izuzeta veća količina bijelog praha koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu - navela je Galić, te dodala da su istražitelji kriminalističke policije PS Bihać saslušali sve aktere ovog incidenta.

Policija će protiv B. N. Kantonalnom tužilaštvu USK dostaviti izvještaj o počonjenom krivičnom djelu izazivanje opće opasnosti i laka tjelesna povreda, dok je Kenan Đ., nakon krim-obrade  u policiji, predat u dalju nadležnost bihaćkom Tužilaštvu.  Na teret mu se stavlja krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.