open-navfaktor-logo
search
Uhvaćen na granici
Otac Silvija Marića prevozio 74 kilograma marihuane
Riječ je o najvećoj količini marihuane pronađene u ličnom vozilu, prepravljenom upravo u svrhu skrivanja opojne droge
01.11.2018. u 12:52
get url
text

Hrvatska granična policija i carinici na graničnom prijelazu Ilok-Bačka Palanka u nedjelju navečer zaplijenili su 74,4 kilograma marihuane koju je 66-godišnji muškarac iz Zagreba pokušao u "fiatu multipli" prokrijumčariti u Hrvatsku.

Osumnjičeni Zagrepčanin otac je poznatog bivšeg fudbalera Silvija Marića Rajko Marić, neslužbeno saznaje Jutarnji. Riječ je o najvećoj količini marihuane pronađene u ličnom vozilu, prepravljenom upravo u svrhu skrivanja opojne droge.

Droga je pronađena u nedjelju oko 20.40 sati, nakon što su carinici i policajci izdvojili sumnjivo vozilo za pregled te u podvozju uočili više PVC paketa oblijepljenih smeđom selotejp trakom, u kojima je bila biljna materija.

Uz odgovarajući nalog, koji je izdao Županijski sud u Vukovaru, obavljen je pretres vozila te je pronađeno ukupno 137 paketa skrivenih po cijelom vozilu, u više preinačenih dijelova automobila.

Paketi su bili ispod ladica suvozačkog sjedišta, stražnjih desnih i lijevih vrata, u rezervnoj gumi, u preinačenom prostoru u podvozju te u prostoru predviđenom za plinski rezervoar automobila.

Navodno su se i policajci začudili koliko je droge uspio ugurati u sve spomenute "rupe" u autu. Pretpostavlja se da je marihuana proizvedena u Albaniji ili na Kosovu, a bila je namijenjena za prodaju u Hrvatskoj. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.