open-navfaktor-logo
search
Izvještaj BIHAMK-a
Otežan saobraćaj, posebno u višim predjelima zbog snijega
Nove snježne padavine koje su tokom i noći i jutra zahvatile Bosnu i Hercegovinu otežale su saobraćanje na većini puteva, posebno na dionicama u višim predjelima. Upozorava se i na mjestimičnu poledicu i savjetuje opreznija vožnja.
24.03.2020. u 07:01
get url
text

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je od 18 do 05 sati. Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je od 20 do 05 sati na snazi potpuna zabrana kretanja.

Apeluje se na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se puteie: Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Trnovo (Krupac), Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor, Grude-Ljubuški i Jablanica-Mostar (Potoci).

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.