open-navfaktor-logo
search
Let iz Sarajeva
Otklonjena dilema: Kada će Čelik otputovati u Tursku?
Zeničani su prvi dio priprema obavili u Ljubuškom, u kojem su proveli devet dana
20.01.2020. u 12:56
get url
text
get url
text

Fudbaleri Čelika sutra će u 16.05 sati sa Sarajevskog aerodroma otputovati na drugu pripremnu fazu u Antalyju, izjavio je Feni sportski direktor tog kluba Edin Prljača.

Zeničani su prvi dio priprema obavili u Ljubuškom, u kojem su proveli devet dana te se vratili u petak, a u Antalyju su trebali otputovati već danas. Međutim, odlazak je prolongiran.

- Samo ćemo kasniti jedan dan. Kako smo već sutra trebali igrati i prvu utakmicu, protiv ukrajinske Zorye, tu smo utakmicu pomjerili za drugi termin. Ukupno ćemo odigrati pet kontrolnih utakmica - najavljuje Prljača.

Na pripreme putuje ukupno 25 igrača, ali niko od igrača koji se nisu odazvali na prozivku te koji nisu bili u Ljubuškom, s ekipom neće putovati ni u Antalyju. To su Haris Dilaver, Anel Dedić, Ševko Okić, Nermin Jamak, Luka Miletić, Tarik Isić, Ljubiša Pecelj, Stipe Brekalo i Petar Raguž, koji su suspendirani, mada su i oni uložili tužbu nadležnim tijelima Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, od kojih traže raskid ugovora zbog finansijskih dugovanja kluba kao i neuplaćenih doprinosa.

Vedran Vrhovac i Ante Blažević nisu bili na prozivci, ali su kasnije došli u Ljubuški pa su i oni na spisku putnika za Antalyju. Blaževića je ove zime želio angažirati sarajevski Željezničar, ali ima važeći ugovor sa Čelikom te je odlučio ostati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.