open-navfaktor-logo
search
Direktorska pozicija
Otkrio nam je šta planira: Bakir Buljugija na stadionu Tušanj mijenja legendarnog Dževada Šećerbegovića
Bakir Buljugija, profesor sporta, bivši rukometaš i reprezentativac Bosne i Hercegovine, uskoro bi zvanično trebao biti imenovan za direktora Javne ustanove (JU) Gradski stadion Tušanj u Tuzli. On će na ovoj poziciji zamijeniti Dževada Šećerbegovića, legendarnog fudbalera Slobode, koji odlazi u penziju.
17.05.2023. u 21:07
get url
text
Buljigija i Šećerbegović

Prema riječima Buljugije, saglasnost za njegovo imenovanje na poziciju direktora dao je Upravni odbor, a sada ostaje da imenovanje potvrdi Gradska uprava Tuzla.

- Na stadionu je postavljen novi hibridni travnjak, a na zapadnoj tribini radi se saniranje podloge ispod stolica. Imamo mnogo planova i puno toga treba da se uradi, ali to ne ovisi o nama. Javna ustanova Gradski stadion Tušanj nema na raspolaganju budžet da radi veće infrastrukturne projekte, nego isključivo održavanje - kaže Buljugija za Faktor.

Novi direktor na stadionu radi već 12 godina, došao je kao volonter, a potom je postao stalni zaposlenik.

- Dovoljno sam dugo na stadionu i upućen sam u sve. Znamo šta treba uraditi, imamo ideje koje ćemo predlagati, prije svega, Gradskoj upravi. Pokušat ćemo da podignemo ljestvicu i napravimo respektabilan sportski objekat - navodi Bakir Buljugija.

On se zahvalio bivšem direktoru Dževadu Šećerbegoviću, prvenstveno, kako je rekao, na pruženoj prilici i učestvovanju pri donošenju odluka u radu Ustanove, ali i na stjecanju iskustva.

- Pokušat ćemo i probati trebamo jer Tuzla zaslužuje značajan i pristojan stadion sa pratećim objektima - zaključuje Buljugija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.