open-navfaktor-logo
search
Krvavi pohod
Otkriveni motivi za nezapamćeni pokolj u Hrvatskoj: Policija traži ubicu, imaju važno obavještenje za građane
Četiri osobe ubijene su danas u poslijepodnevnim satima na području Šibenika i Vodica u Hrvatskoj, a prema neslužbenim informacijama, ubijeni su Tedi Slamić, sin Jose Slamića, vlasnika trgovačkog lanca "Djelo", Radojka Danek te još dva muškarca.
30.01.2021. u 18:55
get url
text

VEZANI TEKST - Hrvatska: Pronađena četiri tijela na dvije lokacije, dva muškarca i dvije žene

Sve ih je, kako navodi index.hr, također neslužbeno, ubio isti čovjek, Branko Koloper.

Radi se o bivšem vlasniku šibenske pekarske kompanije "Matkol" koja je u stečaju tri godine.

Kako piše Šibenik.in, ubijena Radojka Danek gradska je vijećnica HDZ-a i stečajna upraviteljica kompanije Matkol u čijem se sjedištu u Šibeniku dogodilo ubistvo.

Osim nje ubijeni su njen suprug i jedan vjerovnik. Njih je Koloper navodno pozvao na sastanak te ubio, a zatim se uputio u Vodice gdje je ubio Tedija Slamića.

Ove informacije još nije potvrdila policija.

Na ulicama Šibenika opsadno je stanje nakon višestrukog ubistva koje je šokiralo cijeli grad.

Najnovije neslužbene informacije govore da je hicima iz automatskog oružja navjerovatnije kalašnjikova ubijeno četvero ljudi.

Šibenska policija poslala je sve raspoložive snage na teren i još uvijek tragaju za osumnjičenim ubicom, piše Slobodna Dalmacija.

Policija je demantirala da je ubica mrtav te je poslala važno saoćenje za građane.

Između ostalog, upozoravaju se građani da se ne približavaju vozilu nego odmah obavijeste policiju.

Po gradu se već odmah nakon što su mediji objavili da je došlo do ubistva pronijela priča po kojoj je Koloper na sastanak u Ražine, ispred svog proizvodnog pogona zvao stečajnu upraviteljicu Danek i Šparadu koji je navodno trebao preuzeti neke njegove poslovne prostore.

Nesretnu ženu očito je dovezao muž na mjesto sastanka, a kada je stigao i Šparada, umjesto da se dogovore, Koloper je zapucao iz kalašnjikova.

Nakon toga odvezao se do Vodica, a tek se treba utvrditi da li je znao da će se tamo ispred svog dućana naći Slamić ili je i njega "navukao" na sastanak.

A zašto je do tragedije došlo? Neslužbene informacije govore da je Koloper smatrao Slamića odgovornim za propast svoje nekad uspješne firme.

Kad je "Djelo" otvaralo lance svojih trgovina, Koloper je sa vlasnicima dogovorio da će imati poslovnu saradnju na način da će trgovački lanac kupovati njegove pekarske proizvode.

Cijela je priča dobro krenula, no onda je došlo do problema i trgovački lanac više nije plaćao Koloperu isporuke.

Dug se gomilao, a upućeni govore da je onda Koloper sa Slamićem dogovorio da dug kompenziraju u brašnu.

No, ispalo je na kraju da je brašno imalo veću cijenu nego završni pekarski proizvod, pa se nakon nekog vremena ispostavilo da je "Matkol" dužan "Djelu" više od milion kuna.

Oni su mu blokirali kompaniju, a nakon 120 dana FINA je pokrenula stečaj zbog duga koji se popeo na 831.702 kune.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.