Riješena misterija

Otkriveno čemu služi rupica na kašiki za vađenje tjestenine

Objavljeno: 10.11.2019. u 21:51

Kuhanje tjestenine najčešće završava svima dobro poznatim scenarijem – izmjerimo "odokativno" količinu tjestenine koja nam je potrebna, a nakon kuhanja shvatimo da je ta procjena još jednom zakazala te da imamo previše ili premalo špageta

Vjerovatno ste se nekad, kuhajući špagete, zapitali čemu zapravo služi misteriozna rupa na kašiki kojom vadite špagete, ali kao i većina niste se previše zamarali kako biste saznali odgovor.

No, rupa na kašiki ustvari vrlo je praktična.

Naime, kuhanje tjestenine najčešće završava svima dobro poznatim scenarijem – izmjerimo "odokativno" količinu tjestenine koja nam je potrebna, a nakon kuhanja shvatimo da je ta procjena još jednom zakazala te da imamo previše ili premalo špageta.

A kašika za špagete u tome nam može pomoći.

Naime, napokon je riješen misterij o tome i sada je poznato čemu služi rupa koja se na njoj nalazi, a koja zapravo ima smisla.

Rupica je dizajnirana tako da u nju stane savršena količina špageta, potrebna za jednu porciju. Iako dimenzije rupice nisu jednake, između različitih kašika, količina tjestenine koja stane u nju, odgovara preporučenoj količini za jednu porciju.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije