open-navfaktor-logo
search
Riješena misterija
Otkriveno čemu služi rupica na kašiki za vađenje tjestenine
Kuhanje tjestenine najčešće završava svima dobro poznatim scenarijem – izmjerimo "odokativno" količinu tjestenine koja nam je potrebna, a nakon kuhanja shvatimo da je ta procjena još jednom zakazala te da imamo previše ili premalo špageta
10.11.2019. u 21:51
get url
text

Vjerovatno ste se nekad, kuhajući špagete, zapitali čemu zapravo služi misteriozna rupa na kašiki kojom vadite špagete, ali kao i većina niste se previše zamarali kako biste saznali odgovor.

No, rupa na kašiki ustvari vrlo je praktična.

Naime, kuhanje tjestenine najčešće završava svima dobro poznatim scenarijem – izmjerimo "odokativno" količinu tjestenine koja nam je potrebna, a nakon kuhanja shvatimo da je ta procjena još jednom zakazala te da imamo previše ili premalo špageta.

A kašika za špagete u tome nam može pomoći.

Naime, napokon je riješen misterij o tome i sada je poznato čemu služi rupa koja se na njoj nalazi, a koja zapravo ima smisla.

Rupica je dizajnirana tako da u nju stane savršena količina špageta, potrebna za jednu porciju. Iako dimenzije rupice nisu jednake, između različitih kašika, količina tjestenine koja stane u nju, odgovara preporučenoj količini za jednu porciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.