Finansirala Općina

Otkriveno Spomen-obilježje prvoj žrtvi agresije u Vogošći

Objavljeno: 22.10.2019. u 16:46

Događaj je realiziran u organizaciji Općine Vogošća i Udruženja boraca/branitelja organizatora i pokretača otpora "Patriotska liga" Općine Vogošća

FOTO: Općina Vogošća

U Vogošći je danas upriličeno svečano otkrivanje Spomen-obilježja Kenanu Demiroviću, prvoj žrtvi agresije na Bosnu i Hercegovinu s područja te općine.

Spomen-obilježje zajednički su otkrili pomoćnik općinskog načelnika za boračko-invalidsku zaštitu Zijad Kadrić, ratni ministar unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine Avdo Hebib i Alija Gluhović, vijećnik u Općinskom vijeću Vogošća i pokretač inicijative za postavljanje tog obilježja.

Događaj je realiziran u organizaciji Općine Vogošća i Udruženja boraca/branitelja organizatora i pokretača otpora "Patriotska liga" Općine Vogošća.

Sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 12.845,66 KM osigurala je Općina Vogošća iz svog budžeta za 2019. godinu.

Izvođač radova je bila firma Geomax d.o.o. iz Tešnja, a nadzor Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Općine Vogošća.                                   

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije