Otvoren Bingo u Zenici: U ponudi više od 25.000 artikala po prihvatljivim cijenama

Objavljeno: 04.08.17 u 15:03 Autor: B. M.

U Zenici je danas u Shoping centru "Džananović", otvorena poslovnica kompanije Bingo, koju čini 3.500 kvadratnih metara hipermarketa i 1.500 kvadratnih metara magacinskog prostora.

 

Ovo je 186. poslovnica koju otvara Bingo, a na ovom mjestu od otvaranja shopping centra devet godina nalazio se Konzum. Bingo je zadržao 45 radnika Konzuma, te uposlio dodatnih 12 ljudi, koji su se priključili blizu 7.000 uposlenih u Bingu.

Ova poslovnica Binga kupcima nudi više od 25.000 artikala, sa naglaskom na domaće proizvode uz niz noviteta i povoljne cijene.

-Hipermarket je renoviran. Zadržali smo postojeću Konzumovu opremu, ali smo dodatno uložili u brending trgovine. Promijenili smo raspored polica, dodali nove asortimane i vjerujemo da će se kupcima svidjeti kako danas sve izgleda - kazala je Tatjana Paunoski, PR menadžerica kompanije Bingo i rukovodilac marketing službe.

Kada je u pitanju teška situacija Konzuma, iz Binga naglašavaju kako će rado prihvatiti daljnje pregovore ako do njh dođe.

-Mi suosjećamo sa našom konkurencijom. Iako je konkurencija, Konzum je lojalna konkurencija i poželjni su na tržištu. Želimo da se iz svih svojih izazova izvuku na najbolji mogući način, a mi smo spremni u tome pomoći - dodala je Paunoski.

Otvaranju je prisustvovao veliki broj građana Zenice koji su pohrlili u kupovinu po nešto nižim cijenama od uobičajenih.