open-navfaktor-logo
search
Kalesija 2018
Otvoren Sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma
U ime općisnkog načelnika Seada Džafića, šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović danas je otvorila jubilarni, deseti po redu, sajam
04.10.2018. u 13:34
get url
text
Kalesija, sjam zdrave hrane
Kalesija, sjam zdrave hrane

U ime općisnkog načelnika Seada Džafića, šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović danas je otvorila jubilarni deseti po redu "Sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma Kalesija 2018", koji organizira Udruženje građana "Citizen" uz podršku Općine Kalesija. 

- Općinski načelnik do sada je u više navrata pomagao poljoprivrednike kroz različite vidove poticaja i mislim da su mu poljoprivrednici na tome zahvalni. Živimo u vremenu kada je jako bitno šta jedemo i šta unosimo uorganizam. Drago mi je što vidim da je i u Kalesiji zastupljena eko hrana, što nam govori da ulažemo u zdravu ishranu - kazala je Hata Mujčinović. 

{$galerijaFotografija}

Ona je istakla da je općinski načelnik krenuo sa izradom projekta za regulaciju korita rijeke Spreče, što će pomoći poljoprivrednicima, jer im u Sprečanskom polju više plodovi neće biti pod vodom usljed kiša.

Riječi hvale kada je u pitanju pomoć općinskog načelnika organizaciji sajma imao je i predsjednik UG "Citizen" Mersad Hasanović, koji je istakao značaj ovog sajma, koji iz godine u godinu ima sve više izlagača ne samo iz Kalesije, već i iz drugih općina. 

 

kalesija-sajam-hata_1.JPG
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.