open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Otvoreno još jedno "ciciban" igralište
Igralište zauzima površinu od oko 200 metara kvadratnih, a za bezbrižnu igru mališana na igralištu je postavljena ograda visine 1,5 metara i ulazna kapija
31.10.2018. u 15:31
get url
text

Djeca iz Mjesne zajednice Koševsko brdo otključali su vrata još jednog dječijeg "ciciban" igrališta u Jukićevoj ulici.

Za ovaj projekat Općina Centar je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 46.400 maraka, dok je za izvođenje radova bilo zaduženo Kantonalno javno preduzeće Park.

{$galerijaFotografija}

Igralište zauzima površinu od oko 200 metara kvadratnih, a za bezbrižnu igru mališana na igralištu je postavljena ograda visine 1,5 metara i ulazna kapija. Od dječijeg mobilijara, koji ispunjava najstrožije evropske propise o zaštiti djece, postavljene su njihalice, duple vrteške, dvosjedne ljuljačke, te jedna kombinovana sprava – kula penjalica. Ispod rekvizita postavljena je anti stres zaštitna guma koja sprečava povrede kod djece prilikom pada.

- Naša želja je da stvaramo uvjete za izgradnju sretnijeg djetinjstva i našoj djeci osiguramo prostor gdje će se igrati i družiti. Drago mi je da vidim ovoliko djece koja se raduju ovim igralištima jer na kraju zbog njih i realizujemo ovakve projekte. Općina Centar će nastaviti ulagati u obrazovanje i vaspitanje naših mladih naraštaja - istakao je načelnik Nedžad Ajnadžić, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Mališani su bili oduševljeni novim igralištem jer, kako kažu, sada imaju  prostor u kojem će provoditi slobodno vrijeme sa svojim vršnjacima.

Općina Centar Jukićeva 31.10.2018
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.