Otvoreno pismo: Osam klubova poslalo ultimatum NS FBiH!

Objavljeno: 19.04.17 u 19:43

Danas je u Hotelu "Park" u Vogošći održan radni sastanak predstavnika osam (8) klubova Prve lige Federacije BiH. Na sastanku su prisustvovali predstavnici NK Travnik, FK Rudar Kakanj, FK Bosna Sema, NK GOŠK Gabela, NK Bratstvo, FK Velež, FK Radnički Lukavac i NK Bosna Visoko.

Glavni cilj organizacije ovog sastanka je osnivanje Udruženja klubova Federacije BiH što je jednoglasno prihvaćeno na samomom početku sastanka, te je dogovoreno i skoro sazivanje osnivačke Skupštine Udruženja te donesen stav da se još jednom uputi pozov i drugim klubovima da se priključe ovom Udruženju.

Tokom sastanka, razgovarano je o regularnosti takmičenja, sudijskoj komisiji, te pronalaženju načina za što regularnije takmičenje do kraja ove sezone. Posebno je istaknuto da je u proteklom periodu zabilježen niz kardinalnih sudijskih pogrešaka na štetu svih klubova koji se takmiče u Prvoj ligi FBiH.

Predstavnici prisutnih klubova su donjeli jedinstven stav da je regularnost takmičenja potpuno narušena. Ovom prilikom, dogovoreno je da se pozovu čelnici Nogometnog saveza FBiH da što prije ispitaju dosadašnja dešavanja u ovoj sezoni, sa posebnim osvrtom na utakmice drugog dijela sezone.

- Predstavnici klubova koji su prisustvovali današnjem sastanku iznose jedinstvene zahtjeve koje adresiramo na Nogometni savez FBiH: 1. Smjena Komisije za sudije i suđenje NS FBiH; 2. Suspenzije sudija Mirze Kazlagića i Kenana Bajraktarevića do kraja sezone; 3. Supervizija od strane N/FSBiH na svim utakmicama Prve lige FBiH do kraja prvenstva.

Ukoliko se što prije i hitno ne udovolji navedenim zahtjevima klubova, jedinstveni smo u stavu da nećemo igrati 23. kolo Prve lige FBiH, te da ćemo nakon toga razmotriti i naredne korake, a u cilju potpune regularnosti takmičenja - napisano je u pismu koje je stiglo na našu redakciju, a koju su potpisali predstavnici pomenutih klubova.