Ova kompanija nudi najbolji posao na svijetu: Plaćaju vas da putujete i objavljujete fotografije

Objavljeno: 05.01.17 u 09:07

Kompanija "Royal Caribbean International" za organizaciju krstarenja traži "profesionalnog" čovjeka za odmor, čiji će jedini zadatak biti da objavljuje fotografije na Instagramu tokom krstarenja po svijetu.

Kandidat koji dobije posao u ovoj kompaniji dobit će tri plaćena krstarenja tokom trosedmičnog stažiranja, a jedini posao bit će mu da ih dokumentira na društvenim mrežama. Tokom svakog krstarenja mora svakodnevno objavljivati tri fotografije za što će biti plaćen oko 7.000 KM.

- Na fotografijama se moraju vidjeti more, luke, horizont, nevjerovatna iskustva na kompu i vodi te nevjerojatne osobe. Nevjerovatna osoba može biti neko s broda sa zanimljivom pričom, član posade s jedinstvenom ulogom ili neko s obale koga sretnu tokom krstarenja – piše na straici ove kompanije.

Napominje se da treba pozvati druge korisnike Instagrama da napišu svoja iskustva ili preporuke što bi trebalo vidjeti tokom krstarenja. Također trebaju napraviti videosnimku s krstarenja.

Kad je riječ o kandidatima koji će se javiti, kompanija će svog zaposlenika izabrati na temelju fizičkog izgleda, sposobnosti pričanja priča i originalnosti na Instagramu.

Royal Caribbean prima prijave od danas, isključivo putem Instagrama. Kako kažu, traže "izvanrednog istraživača" koji će dokumentirati njihova putovanja, jer su istraživanja pokazala da  48 posto putnika proučava društvene mreže prije putovanja, a njih 34 posto reklo je da se nikad ne bi uputili na putovanje prije provjere društvenih mreža.