open-navfaktor-logo
search
Političar za Guinnessa
Ovaj SDP-ov općinski načelnik je upisao čak 279 nekretnina u imovinskom kartonu!
Mladen Kešer je dugogodišnji načelnik Općine Kalnik. Ovaj SDP-ovac u imovinskom kartonu ima upisanih 279 nekretnina. Ozbiljno, nekoliko puta smo brojali.
05.02.2020. u 16:47
get url
text

Kalnik je minijaturna općina u Koprivničko-križevačkoj županiji koja je, prema popisu stanovništva iz 2001, imala samo 1.611 stanovnika. Njen načelnik je veleposjednik koji, između ostalog, posjeduje kuće, vinograde, voćnjake, livade, oranice i brojne druge nekretnine. Upisao je gotovo 900 hiljada eura štednje, suvlasnik je nekoliko firmi, a kako kaže, ostale općine mu duguju 8 i po miliona kuna, objavio je 24sata.hr

Kešer ima i historiju s Komisijom za sukob interesa. Odrezali su mu kaznu od 30 hiljada kuna zbog poslovanja općine s njegovim firmama. Osim toga, pokrenuli su i postupak protiv njega jer je Općina Kalnik dodjeljivala novce udruženju Nogometni klub Kalnik, kojoj je Kešer bio predsjednik Nadzornog odbora te Udruženju vinogradara, čiji je bio član, kao i udruženju Kulturno umjetničko društvo Kalnik, čiji je također bio član. On je sam potvrdio ove informacije.

Njegove brojne nekretnine uključuju kuću s okućnicom površine 3.000 kvadrata koju je procijenio na šest miliona kuna. Ima još jednu kuću površine 700 kvadratnih metara, a koju je procijenio na pola miliona kuna. Tu je i privredni objekt površine 1.800 kvadrata, a kojeg Kešer procjenjuje na sedam miliona kuna. U imovinskoj kartici je naveo i više od 30 vinograda te više od 20 voćnjaka, uz desetke livada, šuma i oranica. Neke nekretnine su potpuno njegove, a u nekima je, većim ili manjim udjelom, suvlasnik. Ima i Gibsonovu gitaru vrijednu 40 hiljada kuna. 

Naveo je i gotovo 2,8 miliona kuna potraživanja. Od toga ima tri pozajmice u vrijednosti od 964 hiljade kuna te 1,8 miliona kuna drugih potraživanja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.