open-navfaktor-logo
search
Sve je "super"
Ovako bi izgledale njemačke novine kad bi ih uređivali Braco, Rummenige i Hoeneß
Nakon utakmice s Wolfsburgom u dnevnom listu TZ su na zanimljiv način prokomentarisali stanje u Bayernu
22.10.2018. u 22:29
get url
text

Pobjedom na gostovanju kod Wolfsburga sa 3:1 fudbaleri Bayerna prekinuli su seriju od tri utakmice bez pobjede u Bundesligi.

Bavarski fudbalski gigant i aktuelni prvak Njemačke krajem prošle sedmice održao je pres konferenciju, u čijem uvodnom dijelu se novinarima prvo obratio trener Niko Kovač, a sat vremena kasnije na novinarska pitanja odgovaralo je uže rukovodstvo Byerna.

Predsjednik Uli Hoeneß, izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge i sportski direktor Hasan Salihamidžić nisu bili zadovoljni odnosom medija i izvještavanjem o Bayernu, a zaprijetili su i tužbama.

- Tužit ćemo sve koji o nama pišu laži. Ne budite tako zli prema Bayernu - rekao je Rummenigge tom prilikom.

U dnevnom listu TZ, koji pripada grupaciji Münchner Merkur nije bio kritika prema igračima, već prema vodstvu kluba, a nakon utakmice s Wolfsburgom su na zanimljiv način prokomentarisali Bayern, odnosno stanje u najvećem njemačkom klubu, makar onako kako ga opisuje uže rukovodstvo.

Na mjestu gdje je trebao biti komentar, urednici su odlučili ispuniti rječju "super" želeći tako pokazati svojim čitaocima kako bi izgledala novina u kojoj nema kritike ili preciznije rečeno kako bi izgledala kada bi je uređivali glavni i odgovorni u Bayern Münchenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.