open-navfaktor-logo
search
Velike štete
Ovako izgleda Mostar jutros
Jaki udari vjetra karakteristični za Hercegovinu u ovom dobu godine, noćas su uzrokovali veću materijalnu štetu na stambenim objektima i ulicama Mostara.
06.02.2020. u 09:40
get url
text

Oluja je započela sinoć, a tokom noći s kuća su letjeli dijelovi fasada, dimnjaci i crijep, pomjerani su automobili i stabla koja su jutros na određenim dionicama otežala saobraćaj.

Veliku štetu pretrpio je i Zimski grad u Šetalištu, gdje su oboreni štandovi i kućice, a dio fasade koji je pao s objekta u Radićevoj ulici oštetio je policijsko vozilo. Već tokom noći na ulice su izašli pripadnici Vatrogasne brigade Mostar, koji su se na terenu zadržali i u jutarnjim satima.

-Svi pripadnici brigade trenutno su na terenu. Cijelu noć i jutro radimo na uklanjanju štete nastale od nevremena - rekao je dežurni operativac u Vatrogasnoj brigadi.

{$galerijaFotografija}

Uoči nevremena za područje cijele Hercegovine izdana su upozorenja. Slične slike u gradu na Neretvi viđene su i prošle godine. Tada su zakazale gradske strukture, ali su kasnije određenim fizičkim licima štete ipak nadoknađene. O štetama koje su nastale noćas tokom današnjeg dana trebale bi se oglasiti nadležne službe.

Nevrijeme u Mostaru, 2 - 6. 2. 2020.
1 od 22
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.