Kraj kvalifikacija

Ovako je Sofascore ocijenio nastup Zmajeva u pobjedi nad Lihtenštajnom

Objavljeno: 19.11.2019. u 10:54

Dvostruki strijelac Hodžić dobio je 8.4, dok je Ćivić nagrađen sa 8.2. Do "osmice" malo je nedostajalo i debitantu Haris Hajradinoviću (7.9)

Visoka ocjena za strijelca prvog gola za BiH Eldara Ćivića

FOTO: nfsbih.ba

Pobjedom 3:0 na stadionu Rheinpark protiv Lihtenštajna fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine - neuspješno!

Dva gola u pobjedi Zmajeva postigao je napadač mađarskog MOL Fehervara Armin Hodžić, dok je pogodak za 1:0 bio djelo još jednog Zmaja koji nastupa u mađarskoj ligi, Eldara Ćivića.

Upravo su ova dvojica bh. reprezentativaca od portala Sofascore.com dobili najbolje ocjene za sinoćnji nastup. Dvostruki strijelac Hodžić dobio je 8.4, dok je Ćivić nagrađen sa 8.2. Do "osmice" malo je nedostajalo i debitantu Haris Hajradinoviću (7.9).

Najslabiju ocjenu dobio je kapiten Zmajeva Edin Džeko. Dijamant koji je u 70. minuti zamijenio Marka Mihojevića za 20 minuta igre u Vaduzu dobio je ocjenu 6.1, koja bi sigurno bila bolja da je realizovao jednu od tri veoma dobre šanse. Druga dvojica rezervista, Muhamed Bešić i Dino Hotić ocijenjeni su sa 7.4, odnosno 6.9.

Ovako je Sofascore ocijenio reprezentativce BiH za nastup protiv Lihtenštajna:

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije