open-navfaktor-logo
search
Bez trunke photoshopa
Ovako slavne dame zaista izgledaju
Živimo u društvu u kojem mnogi uređuju fotografije na društvenim mrežama. Malo svjetla, malo filtera, pa još malo boje…
14.08.2018. u 22:46
get url
text

{$galerijaFotografija}

Kada je u pitanju Hollywood, na photoshopu se jednostavno ne štedi. Naravno da će neki časopis dodatno uljepšati naslovnicu, jer ljudi "padaju" na lijepo, htjeli to priznati ili ne. Međutim, problem nastaje kada se nekim damama, ali i muškarcima, u toj igri izgled mijenja do neprepoznatljivosti, iako vjerovatno nikome nije jasno zašto se to radi.

Heroine ovog teksta nisu žrtve katastrofalnih grešaka u photoshopu, kada se neko jednostavno previše zaigra, ali su itekako uljepšane na naslovnicama koje su krasile. Problem je isključivo u tome što se takvim naslovnicama ženama diljem svijeta šalje potpuno iskrivljena slika realnosti koja je potpuno drugačija od onoga što se plasira u javnost, piše Coolstyle.

I dok se razni pokreti i kampanje trude da žene prihvate i svoje “nedostatke” jednako kao i svoje prednosti, presavršene naslovnice često ih koče na tom putu samopoštovanja.

Srećom, uvijek postoji druga strana priče, odnosno fotografije koje pokazuju i onu manje glamuroznu stranu, u ovom slučaju naslovnica na kojima su njihove zvijezde snimljenje u ležernijim i realnijim izdanjima te se s njima tako mogu poistovjetiti i “obične smrtnice.”
Uvjerite se sami.

Bez trunke photoshopa
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.