open-navfaktor-logo
search
THE BEST
Ovako su u izboru FIFA-e za najbolje u 2021. godini glasali Džeko i Petev
Robert Lewandowski najbolji je fudbaler svijeta prema izboru FIFA-e za 2021. godinu, a fudbaler minhenskog Bayerna slavio je u konkurenciji Lionela Messija i Mohameda Salaha.    
17.01.2022. u 20:50
get url
text

Virtualna ceremonija dodjele nagrade The Best održana je u Cirihu, a u izboru su učestvovali kapiteni i selektori svih svjetskih selekcija, te novinari.

Kapiten Zmajeva Edin Džeko poljskom napadaču je dao pet bodova, tri boda je dao Messiju, a jedan Karimu Benzemi. U konkurenciji za najboljeg trenera Džeko je pet bodova dao Antoniu Conteu, Robertu Manciniju tri, a Thomasu Tuchelu jedan bod.

Ivaylo Petev je pet bodova dao Messiju, tri boda je dodijelio Mbappeu, dok je jedan bod bugarski stručnjak dao Mohamedu Salahu. Selektor naše reprezentacije je u izboru za najboljeg trenera pet bodova dao Guardioli, tri boda Tuchelu, a bod Conteu.

Kolega Emir Delić, novinar iz Bosne i Hercegovine, također je pet bodova dao poljskom napadaču. Tri su otišla na konto Mohameda Salaha, a jedan je pripao Karimu Benzemi. U izboru za najboljeg trenera Delić je pet bodova dao Thomasu Tuchelu, tri Diegu Simeoneu, a bod Pepu Guardioli.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.