open-navfaktor-logo
search
Nakon godina čekanja
Ovčina: Škola na Šipu se otvara prvog novembra
Škola u sarajevskom naselju Šip otvara se prvog novembra, kaže za Faktor vršilac dužnosti direktora Damir Ovčina.
07.10.2021. u 11:32
get url
text

Direktorima osnovnih škola u Kantonu Sarajevo poslano je obavještenje u kojem se navodi da škola otvara vrata početkom narednog mjeseca te da s tim upoznaju roditelje školaraca kako bi se tokom oktobra mogli upisati u ovu novoizgrađenu školu.

- Škola je prostrana, svijetla, pažljivo zamišljena, temeljito napravljena. Dok se zgrada završno uređuje, prelazak se može najaviti na e-mail [email protected] – navodi se u obavještenju.

Ovčina za Faktor kaže kako su radovi na školi završeni i da je sada na roditeljima da izraze interes za upis u ovu školu.

- Škola ima ogroman kapacitet i ovdje može da stane 500 učenika. A ako krenemo sa jednim odjeljenjem, ja ću biti zadovoljan, a koliko god da se učenika prijavi, ima prostora – kaže Ovčina.

{$galerijaFotografija}

Ističe da je prvi korak za upis da se izrazi interesovanje za pohađanje škole putem e-maila. Zatim će biti organiziran dan otvorenih vrata kako bi djeca i roditelji obišli školske prostorije i na kraju predali papire za upis, odnosno prešli iz neke druge u ovu školu.

- Ja se nadam da će škola osim dobre zgrade ponuditi sadržaj, da bude bolja od drugih škola, da se osjeti svježina, da se osjeti da je to napravljeno za djecu da budu samostalni, slobodnomisleći ljudi, a da to nije neka nova birokratska ustanova. Radimo da sve bude spremno do 1. novembra – kazao je Ovčina.

Podsjećamo, kamen temeljac za ovu školu položen je 2016. godine, početak radova ozvaničen je 2017. godine, a prema najavama nadležnih, učenici su trebali u klupama biti već 1. septembra.

Uprkos brojnim obećanjima i iščekivanjima do toga nije došlo, pa se sada iščekuje prvi novembar da se začuje školsko zvono u školi koja se gradila više od četiri godine.

Osnovna škola Šip
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.