Ovih pet frizura najviše ćemo nositi tokom 2018. godine

objavljeno: 05.01.2018. u 11:02

Lob frizura obilježila je 2017. godinu, a poznati svjetski frizeri nagovještavaju da će u ovoj godini drugačije frizure biti hit.

Ovo je pet frizura koje će svaka žena poželjeti da isproba tokom 2018. godine

1. Mekani paž u kombinaciji s šiškama

Čitava filozofija ovogodišnjih trendova kada su frizure u pitanju jeste da je manje-više, a to znači i da je kraće bolje. Šiške se savjetuju svima koji imaju mogućnosti da ih nose, a ukoliko dobro poznajete svog frizera zatražite takozvane meke linije, znat će oni šta to znači!

2. Šiške poznate i kao “zavjesa“

Savršene su i pored užasnog imena, jer im je funkcija idealna za žene koje bi da naglase lice a izbjegnu šminkanje. Ako ne pamtite kad ste posljednji put koristili rumenilo ili maskaru – ovo je vaša idealna frizura!

3. Čupkasto

 

Na početku 2017. ovako nešto se pojavilo ali dosta sramežljivo i već je krajem proljetne sezone nestalo iz modnog vidokruga. Vrijeme je da 2018. zablista stari dobri čupkasti stil kojem niti jedna žena ne može odoljeti.

4. Malo duži piksi

Veliki je broj slavnih dama koje su se bez mnogo razmišljanja odlučile za ovu frizuru. Suština je da ne bude previše kratko. Nešto duži piksi stil omogućit će vam da stilizujete i lokne, ako ih imate a onda se posebno usmjerite na boju kose.

5. Kosa kao Cher

Pjevačica Cher prošla je mnogo stilskih transformacija, i ovu kameleonsku spretnost ni najbolje u njenom žanru ne mogu tako lako da dostignu. Kada pomislimo na Cher i 2018. mi zapravo na umu imamo povratak pjevačicinom stilu iz 90-ih godina prošlog vijeka. Dužina kose i ekstenzije asociraju na davne 70-te ali tu je ta svemirska boja koju lako možete dostići jednostavnom upotrebom spreja za kosu, prenosi Citymagazine.