open-navfaktor-logo
search
Strateg Rođenih
Ovo će oduševiti navijače Veleža: Šta je Dudić najavio za revanš s Coleraineom?
Preokretom fudbaleri Veleža stigli su do pobjede na Coleraineom iz Sjeverne Irkse, a Mostarci su zahvaljujući sigurno izvedenim jedanaestercima Brandaa slavili s 2:1.
09.07.2021. u 00:29
get url
text

Nakon prvog meča prvog pretkola Konferencijske lige, u prvom evropskom nastupu poslije 33 godine, Feđa Dudić je priznao da je zadovoljan, iako Rođeni nisu najbolje počeli utakmicu.

VEZANI TEKST - Velež nakon preokreta savladao Coleraine, Brandao pogađao "sa kreča"

- Nakon 33 godine velika pobjeda. U početku je bilo nervoze jer igrači nisu navikli na ove stvari. Zadovoljan sam, zadnjih 25 minuta smo trebali postići još jedan pogodak. Bilo je dosta sjeckanja igre zbog kojeg ne možeš ući u ritam, ali sve je to sastavni dio igre. Poremetilo nas je, ali okej nije zabranjeno tako igrati. Veliko hvala navijačima, ovo je bila veličanstvena utakmica - kazao je Dudić na press konferenciji nakon utakmice, te se osvrnuo na vodeći gol protivnika i početak kakav nije želio:

- Upozoravali smo kakve golove daju i primimo takav gol. Nismo otklonili jednu dubinsku loptu , onda primiš gol, nervoza se uvuče, ali nakon toga smo bili smireni. Ovo je njihova najbolja postava, to je to što imaju. Nismo sigurni u prolaz, idemo i u drugoj utakmici na pobjedu.

Šef stručnog štaba smatra da će revanš za sedam dana biti dosta drugačiji od onoga što su dva tima prikazala u susretu na stadionu Grbavica.

VEZANI TEKST - Rođene u svlačionici dočekala zanimljiva poruka

- Mislim da su dimenzije stadiona u Sjevernoj Irskoj manje. Bit će dosta ubacivanja iz auta, a to im je najopasnije oružje. Znamo njihov stil igre. Narednu utakmicu ćemo biti svježiji, sada znamo protiv koga igramo. Možda ćemo u revanšu odigrati lakšu utakmicu. Kad vidite njihove utakmice u Evropi i u ligi, to nije isto - poručio je mladi strateg Rođenih.

Već na poluvremenu Dudić je u svlačionici ostavio kapitena Denisa Zvonića.

- Zvonića sam izveo iz dva razloga. Dobio je bezazlen žuti karton, zato sam i poludio. Znao sam da drugo poluvrijeme moramo igrati na 35 metara i ako bilo kakav faul napravi može dobiti drugi žuti karton. Isića sam onda uveo jer zna odigrati pas, dobar je u skoku. Nismo htjeli rizikovati - objasnio je Dudić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.