open-navfaktor-logo
search
Isplaćivali milijarde
Ovo je deset najskupljih razvoda u historiji sporta
Razvodi velikih sportskih zvijezda oduvijek su bili u žiži javnosti, i to uglavnom zbog iznosa koje su poznate sportske ličnosti odlukama suda bile promorane isplatiti svojim suprugama.
05.06.2020. u 09:31
get url
text

Engleski tabloid The Sun sastavio je listu od deset najskupljih razvoda u historiji sporta, a na desetoj poziciji je razvod legendarnog NBA košarkaša Shaquillea O'Neala i njegove bivše supruge Shaunie.

Bivši košarkaš Los Angelese Lakersa pristao je mjesečno plaćati osam hiljada funti svojoj bivšoj ženi, a indentičan iznos uplaćuje i za njihovo četvero djece, što je Shaq otkrio u svojoj biografiji "Shaq Uncut".

Na devetom mjestu je nekadašnji britanski golfer Nick Faldo koji je nakon razvoda bivšoj supruzi morao isplatiti 7,5 miliona eura. Vjeruje se da je Faldo danas "težak" 35 miliona funti.

Nekadašnji svjetski prvak u teškoj kategoriji Mike Tyson nakon razvoda isplatio je osam miliona funti Robin Givens, koja je u braku s američkim bokserom bila svega godinu dana.

Bivši američki hrvač Hulk Hogan jer nakon razvoda 2009. godine svojoj bivšoj supruzi Lindi Vlairidge isplatio 11 miliona funti, dok je igrač baseballa Alex Rodriguez bio primoran Cythiji Scurtis "iskeširati" 14 miliona funti.

Legenda svjetskog biciklizma Lance Armstrog razvod od nekadašnje supruge Kristin koštao je 15 miliona funti, dok je golfer Tiger Woods bivšoj supruzi Elin Nordegren morao isplatiti čak 80 miliona funti, što je četvrti najskuplji razod među poznatim sportistima.

Još jedna golferska legenda skupo je platila razlaz za suprugom, a riječ je o Gregu Normanu. Nakon razvoda sa Laurom Andrassy morao joj je isplatiti čak 83 miliona funti.

Najbolji košarkaš svih vremena, prema mišljenju brojnih stručnjaka i ljubitelja košarke, Michael Jordan prvi je sportista kojeg je razvod koštao više od 100 miliona funti. Poslije odluke suda o razvodu legendarni košarkaš je 2006. godine isplatio je 134 miliona funti ženi koju je vjenčao 17 godina ranije. Upravo zbog velike odštete Jordan je sa sadašnjom suprugom, a kako bi izbjegao sličan scenarij, potpisao predbračni ugovor.

Iako, nije sportista, ali je iz svijeta sporta, razvod Romana Abramovicha, vlasnika Chelseaja, od supruge Irine koštao je više od milijardu funti! Bogati ruski oligarh se od prve supruge razveo 2007. godine. U svemu je Irina naslijedila imanje vrijedno 18 miliona funti u Zapadnom Sussexu, uz još dvije kuće u Londonu. Brojni mediji i tabloidi su pisali kako je Irina razvod "naplatila" između milion i dva miliona funti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.