open-navfaktor-logo
search
Izbor Faktora
Ovo je najbolji tim 9. kola Premijer lige BiH
U petak i subotu odigrane su utakmice devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
21.09.2021. u 14:02
get url
text

Najviše pažnje privukao je duel starih rivala Željezničara i Veleža, no ono što se moglo vidjeti na terenu, baš i nije opravdalo epitet derbija kola niti začinilo sjajnu slavljeničku atmosferu na stadionu Grbavica povodom 100. rođendana Plavih. Duel je okončan s 0:0.

VEZANI TEKST - Vojvodić za Faktor: Da sam trener Sarajeva pješke bih otišao s klupe, Bekrić ono nije zaslužio

Zrinjski je bio uvjerljiv u duelu sa Rudarom, a tri od ukupno deset golova u ovom kolu palo je na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Sportska redakcija portala Faktor.ba odabrala je tim 9. kola kojeg čine: Nevres Fejzić (Tuzla City), Mehmed Ćosić (Velež), Hrvoje Barišić (Zrinjski), Vladimir Arsić (Leotar) Almir Bekić (Zrinjski), Marko Perišić (Leotar), Igor Savić (Zrinjski), Goran Zakarić (Borac), Stojan Vranješ (Borac), Miloš Aćimović (Leotar) i Sulejman Krpić (Tuzla City).

Nevres FEJZIĆ, Sulejman Krpić (FK Tuzla City): Golman Tuzla Cityja bio je prvo ime ekipe Husrefa Musemića u gradskom derbiju protiv Slobode. Pored odličnih odbrana u prvom poluvremenu, u 34. minuti susreta Fejzić je odbranio penal Dženisu Beganoviću.

Iskusni napadač Sulejman Krpić nije imao mnogo šansi, ali je jedinu pravu iskoristio i pogodio za pobjedu u sudijskoj nadoknadi.

Mehmed ĆOSIĆ (FK Velež): Odlično je zamijenio Harisa Ovčinu. Stvarao je probleme odbrani Željezničara i sudjelovao u dvije najbolje šanse koje je Velež imao na Grbavici. U prvoj je savladao Josipa Bendera, ali je Vedran Vrhovac loptu izbacio sa same gol-linije. Drugu je kreirao nakon što je probio po boku i "spakovao" zicer za Nemanju Anđušića koji je traljavo šutirao.

Vladimir ARSIĆ, Marko PERIŠIĆ, Miloš AĆIMOVIĆ (FK Leotar): Mladi korpulentni stoper tima iz Trebinja odigrao je sjajnu utakmicu na Koševu. Defanzivac Leotara koji ima dobru dugu loptu i kojeg krasi mirnoća u igri odlično je parirao iskusnim napadačima Sarajeva Mersudinu Ahmetoviću i Draženu Bagariću.

Marko Perišić je špartao terenom svih 90 minuta na Koševu i nosio je vezni red ekipe Branislava Krunića.

Pogodak Miloša Aćimovića krunisao je kompletan nastup hercegovačkog sastava na najvećem bh. stadionu.

Hrvoje BARIŠIĆ, Almir BEKIĆ, Igor SAVIĆ (HŠK Zrinjski): Iskusni Hrvoje Barišić ove sezone odlično komanduje odbranom Zrinjskog, a u pobjedi nad Rudarom (3:0) postigao je ovosezonski prvjenac.

Najbolji akter utakmice Pod Bijelim brijegom definitivno je bio Almir Bekić.

Nakon jedne od njegove tri asistencije 20-godišnji Igor Savić je postigao drugi pogodak ove sezone.

Stojan VRANJEŠ, Goran ZAKARIĆ (FK Borac): S dvije asistencije u pobjedi Borca nad Širokim Brijegom (2:1) Zakarić je stigao do brojke od pet asistencija u ovoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Jedno od Zakarićevih proigravanja u pogodak je pretvorio kapiten Borca Stojan Vranješ. Bio je to četvrti pogodak iskusnog veznjaka ove sezone.

Trener kola: Branislav Krunić (FK Leotar)

Nakon sedam vezanih susreta bez pobjede, fudbaleri Leotara zabilježili su svoj drugi ovosezonski trijumf. Mogla je ekipa Branislava Krunića i do uvjerljivije pobjede da je Stefan Paranos u sudijskoj nadoknadi uspio realizovati penal. Posebnu težinu pobjedi u gostima kod Sarajeva daje podatak da je to prvo slavlje Trebinjaca na Koševu ikada, čime je Krunić definitivno zaslužio epitet trenera kola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.