open-navfaktor-logo
search
Politika i sport
Ovo je novi trener tuzlanske Slobode, ipak se pitala Gradska uprava!
Prije godinu Smajić je podnio ostavku, navodno zbog problema sa leđima...
08.06.2019. u 23:59
get url
text

Admir Smajić novi je šef stručnog štaba Slobode! Nasljednik Zlatana Nalića bit će predstavljen u ponedjeljak, ali je je već poznato ko će sjesti na klupu Tuzlaka.

Ovu vijest objavio je portal Tuzlalive, pozivajući se na dobro obaviještene izvore iz kluba.

Zanimljivo je da je Smajić tačno prije godinu preuzeo Slobodu kao tim menadžer, u saradnji sa Milenkom Bošnjakovićem. Naslijedili su Slavka Petrovića kome je otkaz neočekivano uručen neposredno pred početak priprema.

Mjesec poslije, Smajić je iznenada podnio ostavku, navodno zbog problema s leđima, a bliže je istini da je odstupio s mjesta šefa struke zbog uplitanja u njegov rad pojedinaca iz klupske uprave. Pored ostalog, želio je ekipu povesti na pripreme u Bugarsku, što je odbijeno, tako da su se Crveno-crni cijelo vrijeme pripremali u Bukinju kod Tuzle.

Nakon Smajićevog odlaska, Slobodu je do početka prvenstva vodio Bošnjaković, a zatim i dva kola prvenstva. Poraz od Zrinjskog (0:1) i remi sa Zvijezdom 09 u gostima (1:1) razlog su smjene Bošnjakovića, sada trenera Tuzla Cityja.

Dolazak Smajića na klupu tušanjskog premijerligaša Faktor je najavio prije dva.

- Saznajemo da Smajić ima velike šanse da se vrati u Rudarsku 2, a informacije iz Tuzle govore i da je on veliki favorit Gradske uprave, koja je i najveći finansijer Slobode. Da li će novi "coach" Tuzlaka biti izabran u ulici ZAVNOBiH-a 11, gdje je smještena Gradska uprava, saznat ćemo ubrzo - pisao je u četvrtak Faktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.