navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Dama u odlasku

Ovo su modna izdanja Melanie Trump koja su ostavila najveći pečat

Melania Trump, supruga još uvijek aktualnog predsjednika SAD-a, Donalda Trumpa, ostat će upamćena kao jedna od najljepših prvih dana koja je nesumnjivo imala odličan modni ukus i kombinacije po kojima će ostati upamćena.

Objavljeno: 17.11.2020. u 20:47
get url
text

Mnogi je ne vole zbog politike njenog supruga, ali niko ne može sporiti da je uvijek bila besprijekorno odjevena.

Ljudi će najviše pamtiti njenu jaknu nezgodnog natpisa, brenda Zara, no to nije jedini outfit zbog kojeg je Melania bila glavna tema medija.

Ovo su neka od njih:

 

Melania je nosila odijelo brenda Michael Kors tokom drugog dana državne posjete predsednika Francuske Emmanuela Macrona, dok njen šešir ima potpis Herve Pierre. Tada su je neki mediji uporedili s Michelle Pfeiffer u filmu "Lice sa ožiljkom".

 

Melanija je u posjetu Saudijskoj Arabiji stigla u veoma smjelom izdanju za tu zemlju, pokazavši noge u Ralph Lauren safari haljini, koji je odlična uklopila uz cipele zebra dezena.

 

Na svom samostalnom putu u Afriku, podigla je buru noseći šešir sa mračnom kolonijalnom prošlošću, koji mnogi i danas smatraju uvredom za milione afričkih žrtava kolonijalizma.

 

Jedna od najskupljih stvari koje je bivša prva dama nosila svakako je paprena Dolce & Gabbana jakna, koja je zaista remek-djelo. Izabrala je baš ovaj komad vrijedan 51.000 dolara za posjetu G7 samitu na Siciliji.

 

Dok je napuštala Bijelu kuću da posjeti žrtve uragana Harvey u Portoriku 2017. godine, Melania je po mnogima omanula u izboru cipela. Iako se u avionu presvukla u drugu obuću, nošenje štikli Manolo Blahnik u zonu katastrofe naišlo je na osudu i republikanaca i demokrata.

 

Cijeli Kongres SAD nosio je crno u znak solidarnosti sa žrtvama seksualnog zlostavljanja, samo se Melania pojavila u bijelom Dior odijelu uparenom sa svilenom bijelom Dolce & Gabbana bluzom. Definitivno se izdvojila iz gomile, ali i navukla gnjev mnogih američkih žena.

 

No, neće biti zaboravljen ni vatreno crveni Dior komplet kao omaž francuskoj modi prilikom prvog susreta sa bračnim parom Macron.

 

Na inauguraciji svog supruga, Melanija je ukrala svu pažnju u Ralph Lauren nježno plavoj haljini koja će biti vječno upamećena kao jedan od najboljih autfita na ovom svečanom događaju. To je bio njen naklon Jackie Kennedy i njenom stilu.

 

No, jedna kobna modna greška Melaniu je zauvijek stavila na listu negativaca. Radi se o Zarinoj jakni sa natpisom "mene je baš briga" koja će ipak mnogima ostati prva asocijacija za inače vrhunski stil uskoro bivše prve dame SAD.