open-navfaktor-logo
search
Travnik
Ovo su prostorije hrabrih spasilaca, pomozimo im da rade u normalnim uvjetima
Prostor koji im je dodijeljen je neuvjetan, te pozivaju građane i poduzetnike da se uključe donacijama kako bi stvorili bolje radne uvjete
24.10.2019. u 14:25
get url
text

Gorskoj službi spašavanja (GSS) Travnik nedavno je ustupljen prostor Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje obdanište "Travnik", pa bi u budućnosti hrabri spasioci trebali imati veće i adekvatnije prostorije za rad.

Međutim, prostor koji im je dodijeljen je neuvjetan, te pozivaju građane i poduzetnike da se uključe i donacijama pomognu kako bi prostorije u potpunosti obnovili te stvorili bolje radne uvjete.

Potcrtavaju da su Služba koja ima specijalno educirane spasioce koji su uvijek spremni, bez obzira na konfiguraciju terena, da odgovore na svaki zadatak.

{$galerijaFotografija}

Načelnik GSS Travnik Rubil Pinjo podsjeća da je GSS jedna od najvažnijih gradskih službi, da uvijek stoje na usluzi građanima te da očekuju da će oni koji su u prilici sada njima pomoći.

- Za adaptaciju nam treba oko 5.000 maraka, ali nama bi dobro došlo koliko god bi neko pomogao. Do sada smo se pokazali u akcijama spašavanja i ljudi i materijalnih dobara, prilikom poplava i sličnih situacija… Evo, sada i nama treba pomoć, pa bismo bili zahvalni ako bi neko to učinio – kazao nam je Pinjo.    

Kako poručuju, GSS-ovci su poslednja instanca i nada ugroženih ljudi, jer njihova aktivnost počinje onda kada druge civilne i vojne službe ostanu bez adekvatnih rješenja. 

- Spasiti ljudski život, pomoći čovjeku u nevolji osnovni je zadatak GSS-a. Upravo takvim dobrovoljnim, ali i dugotrajnim, mukotrpnim radom spasioci naše stanice imat će priliku da obučavaju mlade spasioce u adekvatnim prostorijama – poručuju travnički GSS-ovci.

Gorska služba spašavanja Travnik osnovana je 1962. godine kao interna služba Planinarskog saveza, do danas, prerasla je u službu javnog karaktera koja brine o sigurnosti građana 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Za one koji im žele pomoći, broj žiro računa u UniCredit banci, na koji se možete izvršiti uplata donacija je: 3389002205769534.

72566000_1173610702824761_5122182665839050752_n.jpg
1 od 18
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.