Ovo su zlatna pravila: Koju odjeću morate kupovati za broj manju, a koju veću

objavljeno: 06.01.2018. u 19:57

Ponekad je teško pogoditi kako će se odjeća ponašati nakon nekoliko nošenja i pranja, no u većini slučajeva možete spriječiti greške.

Neke komade treba kupovati u malo većem, a neke u manjem broju, a mi vam nudimo nekoliko pravila kojih se trebate pridržavati ako želite što duže nositi omiljenu odjeću.

Majice

Običan T-shirt dobro je kupiti u broju većem od onog koji inače nosite. Znamo da su najbolje one napravljene od što više pamuka, a one se u pranju, i pogotovo sušenju, smanje. Izbjegnite to kupovinom malo veće majice. Naravno, ne treba vam biti velika toliko da se utopite u njoj, ali nije dobro ni kad vam ide uz tijelo jer ubrzo će vam biti premala.

Košulje

One će se stisnuti nešto manje i sporije od običnih pamučnih majica, ali izborom malo veće košulje nećete pogriješiti. Pogotovo zato što bi se one mogle drastično smanjiti na rukavima, u ramenima ili na ovratniku.

Vuneni džemperi

Oni će se svakako smanjiti u pranju, čak i ako jako pazite na njih. Uostalom, puno je udobnije nositi džempere s malo 'lufta.

Čarape

Neka budu malo veće jer su također najčešće pamučne. Nikad nemojte nositi čarape koje su vam uske, nije dobro za cirkulaciju.

Ljetne haljine

Nema ništa tužnije od lijepe ljetne haljinice koja je izgubila formu i nekoliko centimetara. Ako je ne želite prati na ruke, neka ne bude preuska.

Evo što biste trebali kupovati u manjem broju:

Traperice

Ako vam je teško disati u svlačionici dok ih isprobavate, to je dobra stvar – pogotovo ako imaju imalo elastičnih vlakana. Dok ih nosite, traperice se oblikuju prema vašem tijelu i uvijek se razvuku pa je bolje da kupite one koje su vam malo uske nego one u kojima još imate mjesta.

Tajice

Bilo koja odjeća za vježbanje ulazi u ovu definiciju. Sve što ima elastana razvući će se već nakon par nošenja pa neka vam tajice i druga oprema za teretanu uvijek budu malo manje nego što mislite da bi trebale biti.

Najlonke

One će se također formirati prema vašem tijelu, a nakon par nošenja na njima će se vidjeti tragovi na području koljena i stopala.

Džemperi od umjetnih materijala

Na njima će se također vidjeti tragovi nošenja na laktovima. Ako ne želite da se razvuku i potpuno izgube svoj oblik, izaberite one koji su vam taman, a nikako preveliki.