Mirsad Purivatra

Ovogodišnji festival najbolji je koji smo imali do sada

Objavljeno: 16.08.2018. u 04:33

Prvi čovjek Sarajevo Film Festivala, Mirsad Miro Purivatra, ponosan je na 24. izdanje Sarajevo Film Festivala i ocijenio ga je najboljim do sada.

– Ovo je sigurno do sada najbolje izdanje koje smo imali. Vrijedno smo radili, a publika je to prepoznala. Do nas su stizale samo pozitivne reakcije. Pozitivna atmosfera koja je vladala na ulicama pokazuje potencijal grada koji je u ovoj sedmici izgledao poput evropskih gradova. Naravno, mnogo toga se može popraviti, no mi radimo ono što je do nas i raduje nas što je Sarajevo mjesto okupljanja filmske industrije iz čitave regije – kazao je Purivatra.

Da Festival bude toliko kvalitetan, ističe Purivatra, pomogla je podrška brojnih partnera i sponzora, a posebno je istakao pomoć Grada Sarajeva i gradonačelnika Abdulaha Skake, piše Coolstyle.

– Grad Sarajevo je ponovo nakon dugog niza godina prihvatio SFF kao festival od značaja. Njihova finansijska pomoć je bila veoma značajna i to se osjeti na broju gostiju i kvalitetu onoga što pružamo. To je dobitna kombinacija za sve nas i to ćemo vidjeti kada se saberu svi računi. Mislim da će to biti impozantni rezultati, kao i prošle godine kada je promet tokom SFF-a bio blizu 60 miliona KM. To je kao da smo na godinu zaposlili 1.400 osoba – pojasnio je Purivatra, zahvalivši svima što su bili uz SFF i što su dijelili lijepe trenutke sa njima.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije