navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Mirsad Purivatra

Ovogodišnji festival najbolji je koji smo imali do sada

Prvi čovjek Sarajevo Film Festivala, Mirsad Miro Purivatra, ponosan je na 24. izdanje Sarajevo Film Festivala i ocijenio ga je najboljim do sada.

Objavljeno: 16.08.2018. u 04:33
get url
text

– Ovo je sigurno do sada najbolje izdanje koje smo imali. Vrijedno smo radili, a publika je to prepoznala. Do nas su stizale samo pozitivne reakcije. Pozitivna atmosfera koja je vladala na ulicama pokazuje potencijal grada koji je u ovoj sedmici izgledao poput evropskih gradova. Naravno, mnogo toga se može popraviti, no mi radimo ono što je do nas i raduje nas što je Sarajevo mjesto okupljanja filmske industrije iz čitave regije – kazao je Purivatra.

Da Festival bude toliko kvalitetan, ističe Purivatra, pomogla je podrška brojnih partnera i sponzora, a posebno je istakao pomoć Grada Sarajeva i gradonačelnika Abdulaha Skake, piše Coolstyle.

– Grad Sarajevo je ponovo nakon dugog niza godina prihvatio SFF kao festival od značaja. Njihova finansijska pomoć je bila veoma značajna i to se osjeti na broju gostiju i kvalitetu onoga što pružamo. To je dobitna kombinacija za sve nas i to ćemo vidjeti kada se saberu svi računi. Mislim da će to biti impozantni rezultati, kao i prošle godine kada je promet tokom SFF-a bio blizu 60 miliona KM. To je kao da smo na godinu zaposlili 1.400 osoba – pojasnio je Purivatra, zahvalivši svima što su bili uz SFF i što su dijelili lijepe trenutke sa njima.