open-navfaktor-logo
search
Sarajevska Opća bolnica
Pacijenti strpljivo čekaju na specijalističke preglede
Pred Općom bolnicom "Prim. dr. Abdulah Nakaš" zatekli smo dvadesetak pacijenata, a ulaze po jedno nakon što prođu kroz kontejner u kojem se vrši trijaža pacijenata.
27.03.2020. u 13:07
get url
text
Opća bolnica

Građani strpljivo čekaju da dođu na red, neki sa maskama drugi to nemaju, ali uglavnom drže propisano odstojanje.

Prema instrukciji Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, a zbog promjene epidemiološke situacije Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" svaki dan vrši prijem djece i trudnica s febrilnim stanjima i akutnim respiratornim simptomima, koji zahtijevaju specijalističku zdravstvenu zaštitu sekundarnog nivoa.

{$galerijaFotografija}

Iz bolnice su saopćili kako sva druga oboljenja, ne nužno i samo febrilna stanja i akutni respiratorni simptomi, a koja imaju pozitivnu epidemiološku vezu sa koronavirusom (samoizolacija ukućana, mogući zdravstveni kontakti iz okruženja), a nisu prethodno testirani i zahtijevaju specijalističku zdravstvenu zaštitu sekundarnog nivoa se upućuju u Opću bolnicu i to svaki dan gdje se trijažiraju.

Opća bolnica neće primati djecu i trudnice koji nemaju pozitivnu epidemiološku sliku i nisu bili u kontaktu s osobama kod kojih postoji sumnja da su zaraženi koronavirusom, navodi se u saopćenju.

Također, u Opću bolnicu se neće primati neurološki pacijenti, koji nemaju simptome koje izaziva koronavirusa, saopćeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Opća bolnica Sarajevo 27.03.2020.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.