open-navfaktor-logo
search
Droga i prostitucija
"Pali" sa kilom i po spida: Mostarka i Stočanin, koje je uhapsio FUP, ostaju iza brave
Općinski sud u Mostaru prihvatio je prijedlog Tužilaštva HNK i odredio jednomjesečni pritvor Vesni Periši (56) iz Mostara i Zoranu Komnenoviću (45) iz Stova, a koji su uhapšeni u ponedjeljak u akciji FUP-a.
04.03.2020. u 22:06
get url
text

Kako je za Faktor potvrđeno iz Tužilaštva, pritvor im je određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu utjecajem na svjedoke, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Oboje se sumnjiče za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga, a Periša se dodatno sumnjiči i za navođenje na prostituciju.

VEZANI TEKST - Pogledajte šta su istražitelji FUP-a pronašli u pretresima u Hercegovini

Podsjetimo, u akciji koju su u ponedjeljak pod nadzorom Tužilaštva HNK proveli pripadnici FUP-a pretresena su vozila, ugostiteljski objekat i kuće osumnjičenih u Stocu i Mostaru, gdje su istražitelji pronašli i oduzeli oko kilogram i po spida, veću količinu kanabisa, pištolj, kao i druge predmete koji se dovode u vezu sa krivičnim djelima.

Zajedno sa Perišom i Komnenovićem uhapšen je 34-godišnji Denis Srpak iz Mostara, za kojim je na snazi bila potjernica zbog ugrožavanja sigurnosti, te je on isti dan predat pripadnicima Sudske policije FBiH.

Akcija je izvedena u saradnji sa OSA-om BiH i pripadnicima MUP-a HNK, koji su asistirali prilikom pretresa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.