Akcija Sedlo

"Pali" sa sto kila skanka na A1 kod Tarčina: Juriću i Gaštanu četiri i po godine zatvora

Objavljeno: 04.10.2019. u 16:14 Autor: M. M.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su ih 30. januara otkrili, a potom i uhapsili na naplatnim kućicama autoputa A1 u Tarčinu

Sa privođenja u akciji Sedlo

FOTO: ARHIV

Nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivnje, Općinski sud u Sarajevu oglasio je krivim Vladu Jurića i Aldina Gaštana zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Jurić je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, dok je Gaštan osuđen na dvije godine zatvora, potvrđeno je iz Tužilaštva KS.

Vlado Jurić i Aldin Gaštan terete se da su polovinom januara 2019. godine prvobitno dogovorili kupovinu droge na području Hercegovine, potom je utovarili u automobil "renault kangoo" i uputili se preko teritorije Kantona Sarajevo u Kiseljak radi prodaje.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH su ih 30. januara otkrili, a potom i uhapsili na naplatnim kućicama autoputa A1 u Tarčinu, u akciji kodnog naziva "Sedlo".

Tada je pronađeno i oduzeto oko 110 kilograma modifikovane marihuane -skanka. 

Optuženima je na prijedlog Tužilaštva produžen pritvor.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije