open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Paljenjem prve svijeće počeo Advent u Zagrebu
Neka u zagrebačkom Adventu niko ne bude sam, ostavljen i usamljen, a za početak budimo glasnici ljubavi i nade u našim porodicama koje su nositeljice ovoga društva, poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić
30.11.2019. u 20:42
get url
text

Paljenjem prve adventske svijeće na fontani Manduševac na glavnom zagrebačkom trgu službeno je otvoren Advent u Zagrebu koji će do prve sedmice u januaru na nekoliko lokacija u gradskom centru Zagrepčanima i brojnim turistima iz cijelog svijeta pružiti atraktivan božićni i novogodišnji ugođaj.

Uz velik broj okupljenih građana i posjetilaca Zagreba na Trgu bana Jelačića, prvu od četiri adventske svijeće smještene unutar adventskog vijenca, kojim je opletena fontana Manduševac, upalio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

- Neka u zagrebačkom Adventu niko ne bude sam, ostavljen i usamljen, a za početak budimo glasnici ljubavi i nade u našim porodicama koje su nositeljice ovoga društva - poručio je zagrebački gradonačelnik Bandić.

Večeras je službeno otvoren i Ledeni park na Trgu Kralja Tomislava, najveće klizalište na otvorenom u ovom dijelu Europe na kojem će i ove godine klizaljke navući velik broj posjetilaca, uz izvedbu baletne predstave Orašar, čiji je istoimeni glavni lik simbol ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu.

{$galerijaFotografija}

Otvorena je i Adventska bajka na Zrinjevcu te upaljena dekorativna rasvjeta po cijelom gradskom centru koja će ostati upaljena sve do kraja adventskog programa, do 7. januara 2020. godine.

Posebna svečanost održana je ranije u Vili Prekrižje koja se nalazi u sklopu Ureda predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Manifestacija "Advent u Zagrebu" od 30. novembra do 7. januara nudi bogat program na središnjim gradskim lokacijama. Program je nadahnut baletom Orašar, ekologijom i kulturom.

Broj turista koji posjećuju Advent u Zagrebu prošle godine dosegao je 400.000, a i ove godine Turistička zajednica Grada Zagreba očekuje porast broja noćenja i dolazaka, s obzirom da je zagrebački adventski program bio proglašen najboljim u Europi.

Osim u Zagrebu, adventski programi ove godine održavaju se i u nekoliko drugih, većih hrvatskih gradova: Splitu, Osijeku, Varaždinu, Rijeci...

Advent u Zagrebu, 30.11.2019.
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.