open-navfaktor-logo
search
Posao zaključen
Pallotta prodao Romu, Džekin klub dobio nove vlasnike
Roma od danas ima nove vlasnike, što je klub našeg Edina Džeke potvrdio saopćenjem koje je objavljeno u četvrtak ujutro na zvaničnoj internet stranici Vučice.
06.08.2020. u 08:39
get url
text

Većinski vlasnik Rome (Team, op. a.), prodao je svoj udio u vlasništvu kluba američkoj grupaciji Friedkin Group.

Kako je objavio rimski klub, većinski paket dionica prodat je za 591 milion eura, a transakcija će biti obavljena do kraja augusta.

VEZANI TEKST - Amerikanac umjesto Amerikanca: Roma dobija novog vlasnika, čeka se Pallottin mig

- Drago mi je što mogu potvrditi da smo postigli dogovor sa Friedkin Groupom oko prodaje Rome. Potpisali smo ugovor večeras (sinoć, op. a.), a u narednim danima radit ćemo na kompletiranju posla kako bi klub što prije promijenio vlasnike. Proteklih mjeseci Dan i Ryan Friedkin demonstrirali su svoju predanost da finaliziraju dogovor o preuzimanju kluba, i to na jedan jako pozitivan način. Siguran sam da će biti odlični vlasnici Rome - rekao je sadašnji predsjednik i vlasnik Rome Jim Pallotta.

Ni novi vlasnici nisu krili oduševljenje realizacijom posla oko kupovine Rome.

- Svi mi u Friedkin Groupi smo sretni jer smo poduzeli sve moguće korake kako bismo postali bio ovoga grada. Nadamo se da ćemo kupovinu finalizirati čim prije i tako postati dio Romine porodice - rekao je vlasnik Friedkin Groupe Dan Friedkin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.