open-navfaktor-logo
search
Emotivan susret
Pamela Anderson posjetila Assangea u zatvoru: "Ja ga volim, on je dobar čovjek"
On ne zaslužuje da bude u strogo čuvanom zatvoru. Nikada nije počinio nasilan čin, on je nevina osoba, rekla je Anderson novinarima nakon posjete
07.05.2019. u 15:50
get url
text

Poznata glumica Pamela Anderson posjetila je danas osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea u londonskom zatvoru Belmarsh, gdje je prebačen nakon hapšenja u Ambasadi Ekvadora.

- On ne zaslužuje da bude u strogo čuvanom zatvoru. Nikada nije počinio nasilan čin, on je nevina osoba - rekla je Anderson novinarima nakon posjete.

Glumica je dodala da je Assange "izolovan od svih", uključujući i njegovu djecu, i da nema pristup nikakvim informacijama.

- On je dobar čovjek i nevjerovatna osoba. Ja ga volim i ne mogu da zamislim kroz šta je prolazio - kaže Pamela.

Zvijezda serije "Baywatch" posjetila je Assangea nekoliko puta i u vrijeme dok je boravio u ekvadorskoj ambasadi, a mediji su spekulisali o njihovom emotivnom odnosu. U londonski zatvor Pamela je stigla u pratnji glavnog urednika WikiLeaksa Kristinna Hrafnssona, koji je ispričao da je susret između glumice i Assangea bio "veoma emotivan". 

- Za mene je šokantno da vidim svog prijatelja, intelektualca, izdavača, novinara, čovjeka koji je transformisao svijet novinarstva svojim radom u zatvoru visoke sigurnosti - rekao je Hrafnsson.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.