open-navfaktor-logo
search
Sedmice mode
Panika u modnom svijetu: Influenserica zaražena koronavirusom obilazila revije
Vijetnamska influenserica i bogatašica Nga Nguyen (27) sjedila je u prvim redovima modnih revija Saint Laurenta u Parizu i Guccija u Milanu.
09.03.2020. u 09:23
get url
text

Nakon povratka iz Europe testirala se na koronavirus, a nalazi su pokazali da se zarazila. S obzirom na to da su sedmice mode u Parizu i Milanu pohodile hiljade modnih novinara, urednika, manekenki, influensera, fotografa i zaljubljenika u modu, jasno je zašto u modnoj zajednici upravo vlada panika.

Nguyen se fotografijama s modnih revija hvalila na Instagramu, ali nakon što je potvrđeno da je pozitivna na koronavirus, profil je izbrisala. Na sedmicama mode bila je sa sestrom Hong Nhung (26), koja je također pozitivna na koronavirus, piše South China Morning Post.

Vijetnamski mediji pišu da živi u Hanoiu i u Londonu te da je kći magnata koji je bogatstvo zaradio na čeliku. U Vijetnamu je potvrđeno 30-ak slučajeva koronavirusa.

Na Saint Laurentovoj reviji bilo je oko hiljadu ljudi, a kako pišu strani mediji, modni urednici, buyeri modnih kuća i drugi posjetitelji sedmica mode u Parizu i Milanu su se odlučili za samoizolaciju u svojim domovima. Urednici iz Sjedinjenih Američkih Država i azijskih zemalja poput Singapura i Tajlanda izjavili su da su im poslodavci rekli da ne dolaze na radna mjesta nakon što su se vratili iz Milana. Tako 30 najviših urednika Ellea, InStylea i Harper's Bazaara radi od kuće.

Ipak, za to nije kriva samo Nguyen već i činjenica da je Milano glavni grad sjevernotalijanske pokrajine Lombardije, u kojoj je najveći broj zaraženih i umrlih od koronavirusa.

U Parizu su tokom Sedmice mode zabranjena okupljanja s više od 5.000 ljudi, ali zbog toga je otkazan tek mali dio događanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.