open-navfaktor-logo
search
Rast broja zaraženih
Panika u Vicenzi: Suvlasnik firme boravio u BiH, vratio se zaražen koronavirusom, 50 osoba u izolaciji
Zbog poslovnog puta u Bosnu i Hercegovinu došlo je do naglog porasta broja zaraženih koronavirusom u italijanskoj Vicenzi.
03.07.2020. u 14:58
get url
text
Kompanija Laserjet
Kompanija Laserjet

Sve je, piše Il Gazzettino, počelo nakon što se iz BiH vratio jedan od vlasnika kompanije Laserjet iz Pojana Maggiorea, gradića u okrugu Vicenza. Ta kompanija ima oko 170 zaposlenih, te podružnice na Balkanu. Trenutno je u toj kompaniji pet osoba pozitivno na COVID-19, a 50 ih se nalazi u izolaciji.

Prema pisanju Il Gazzettina, suvlasnik kompanije se, skupa sa dvojicom kolega, automobilom vratio u Italiju iz BiH, gdje je boravio od 19. do 29. juna. Nije pokazivao simptome, te je nastavio obavljati uobičajene aktivnosti. Međutim, uskoro su se pojavili prvi simptomi, te je hospitaliziran u bolnici San Bortolo u Vicenzi.

Odmah je započeto utvrđivanje kontakata prvozaraženoh, zbog čega je 50 osoba bilo prinuđeno otići u samoizolaciju, među kojima je i bivši gradonačelnik gradića Albettone Joe Formaggio. Još četiri osobe su utvrđene kao pozitivne na COVID-19. Ukupno je u Vicenzi u odnosu na dan ranije utvrđen 21 novi slučaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.