open-navfaktor-logo
search
Teška povreda
Paralizovan trostruki olimpijski pobjednik u veslanju
Reed je osvajao zlatnu medalju za Veliku Britaniju na svakoj od posljednje tri Olimpijade, prije nego što se povukao prošle godine
31.10.2019. u 14:39
get url
text

Trostruki olimpijski pobjednik u veslanju 38-godišnji Britanac Pete Reed objavio je da je djelimično paralizovan nakon što je pretrpio povredu leđne moždine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Reed je osvajao zlatnu medalju za Veliku Britaniju na svakoj od posljednje tri Olimpijade, prije nego što se povukao prošle godine. Na Instagramu je objavio da je paralizovan od grudnog koša na dole nakon što je prošlog mjeseca pretrpio udar u sredini kičme. Reed kaže da obim oštećenja još uvijek nije poznat.

- Vrlo su male šanse da se neću nikako oporaviti i vrlo male šanse da ću se potpuno oporaviti. Mnogo je vjerovatnije da će nivo oporavka biti negdje između - napisao je na društvenim mrežama Reed.

Reed je oficir u britanskoj mornarici. Bio je član zlatne posade britanskog četverca na Olimpijskim igrama 2008. i 2012. godine, a zatim je četiri godine kasnije stigao do najsjajnijeg odličja sa osmercem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.