open-navfaktor-logo
search
Nevjerovatan preokret
Paris Saint-Germain za 180 sekundi izborio polufinale Lige prvaka
Fudbaleri PSG prvi su polufinalista Lige prvaka nakon što su poslije nevjerovatnog preokreta u samom finišu utakmice s 2:1 savladali Atalantu.
12.08.2020. u 22:56
get url
text

Da će utakmica biti puna uzbuđenja, vrijedna borbe za polufinale najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, dao je naslutiti sam početak. Već u trećoj minuti Neymar je sam izbio pred golmana Atalante, i kada su svi očekivali rano vodstvo francuskog prvaka, brazilski napadač šutirao je pored gola.

Italijanski sastav uzvratio je osam minuta kasnije kada je Hans Hateboer bio najviši u kaznenom prostoru PSG-a, ali je njegov udarac glavom odličnom intervencijom osujetio Keylor Navas.

Dobru i hrabru igru protiv favorizovanog protivnika ekipa iz Bergama krunisala je u 27. minuti utakmice kada je hrvatski internacionalac Mario Pašalić zatresao mrežu tima iz francuske prijestolnice.

Samo što su krenuli s centra, Neymar je još jednom isprobao svoj udarac, no nišanske sprave večeras mu nisu bile najbolje naštimane, pa je lopta otišla pored gola.

Da ga lopta večeras ne sluša najbolje Brazilac je potvrdio i u 43. minuti susreta, kada je iz dobre pozicije šutirao loše i neprecizno.

Početak drugog poluvremena obilježila je velika šansa za Atalantu. Berat Djimsiti je dobro šutirao u 58. minuti, ali je lopta prošla pored lijeve stative.

Dvije minute kasnije Tuchel je napravio prvu izmjenu, a na teren je poslao Kyliana Mbappea umjesto Sarabije. Bio je to jasan znak da njemački stručnjak baca sve karte u ofanzivu, a u 72. minuti umjesto Gueyea i Herrere ušli su Paredes i Draxler.

U 74. minuti Mbappe je dobro šutirao, ali je golman italijanskog tima uspio skinuti loptu koja je išla u njegov donji lijevi ugao.

Napadao je PSG u posljednjih 15 minuta susreta, no sve do 90. minute mirovala je mreža Marca Sportiella.

Prvo je Marquinhos u posljednjoj minuti susreta pogodio za izjednačenje, i tada je djelovalo da je produžio nadu Parižana za plasman u polufinale, kroz produžetke.

Ipak, u trećoj minuti sudijske nadoknade Maxim Choupo-Moting pogodio je za totalni preokret poslije asistencije Mbappea.

PSG će igrati protiv boljeg iz duela RB Leipzig - Atletico Madrid koji se igra u četvrtak.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.