Općina Centar

Park "Prof. dr. Nijaz Duraković": Uskoro počinje izrada idejnog uređenja

Objavljeno: 17.09.2019. u 16:39

U skladu sa usvojenim izmjenama i dopunama Regulacionog plana Marijin Dvor - lokalitet Hastahana općinska uprava će pristupiti izradi idejnog uređenja trga i projekta vanjskog uređenja sa hortikulturom

Park "Prof. dr. Nijaza Durakovića"

S obzirom na upite upućene općinskom načelniku Centar Sarajevo Nedžadu Ajnadžiću i nadležnim službama u vezi sa daljnjim aktivnostima na realizaciji projekta uređenja parka "Prof. dr. Nijaz Duraković" u skladu sa usvojenim izmjenama i dopunama Regulacionog plana Marijin Dvor - lokalitet Hastahana općinska uprava će pristupiti izradi idejnog uređenja trga i projekta vanjskog uređenja sa hortikulturom.

Osnovni cilj ovog projekta je da se umjesto sadašnje dominantne betonske plohe i parkinga ovaj prostor uredi sa dominantno zelenom, odnosno parkovskom površinom sa različitim hortikulturnim sadržajima i mobilijarom.

U tom smislu načelnik Ajnadžić potpuno stoji na stanovištu uređenja ovog, godinama zapuštenog, prostora na kojem će dominirati zelena površina sa rekreativnim sadržajima za sve generacija naših sugrađana, navodi se u saopćenju Općine Cenatar.

Izvor:   Press Općine Centar

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije